Kuukauden ystäväedut


Hanki kuukauden kirja ystävähintaan verkkokaupastamme tai kirjakauppa Tiedekirjan myymälästä osoitteessa Snellmaninkatu 13, Helsinki.

Syyskuu

Syyskuun kuukauden kirja kertoo ihmisen ja työn historiasta

Elämme yltäkylläisyyden maailmassa, mutta silti teemme työtä enemmän kuin koskaan aiemmin. Talouskasvu ja työnteko ohjaavat ajatteluamme, ja lisäksi monien meistä odotetaan jatkavan töissä melkein kymmenen vuotta pidempään kuin puoli vuosisataa sitten. Millainen oli maailma, jossa työ ei ollut yhteiskunnan tärkein asia?

Metsästäjä-keräilijöille työ oli pakollinen paha, nykyihmiselle osa omaa identiteettiä. Työhön liittyvän stressin lisäksi ihminen voi ahdistua myös kasvavasta paineesta kokea oma työnsä merkityksellisenä ja innostavana kutsumuksena. Milloin työstä tuli tällaista? Esihistoriallisen ihmisen suhde työntekoon oli aivan erilainen kuin oma maanviljelyn ja teollisen vallakumouksen muovaama käsityksemme siitä, mitä työ varsinaisesti tarkoittaa.

Antropologi James Suzman kartoittaa kansainvälisessä menestysteoksessaan ihmisen ja työn historiaa ammentaen oivalluksia niin arkeologiasta ja evoluutiobiologiasta kuin fysiikasta ja taloustieteestä. Ihmiskunnan alkuhämäristä maanviljelyn synnyn ja teollistumisen kautta tulevaisuuteen ulottuva matka haastaa samalla monet perusolettamuksemme siitä, keitä me lajina olemme. Teos on nyt ilmestynyt suomeksi Ilkka Rekiaron kääntämänä.

Hanki teos 30.9. mennessä ystävähintaan 27,00 € (norm. 33,00 €)

Tilaa teos verkkokaupastamme >>
Saatavilla myös kirjakauppa Tiedekirjasta >>

Syyskuun muut ystäväedut

Tilaa ystävähintaan verkkokaupastamme myös nämä suosikkikirjat!