Atlas linguarum fennicarum — ALFE 1 : itämerensuomalainen kielikartasto

Tuomi, Tuomo; Suhonen, Seppo
Nimeke: Atlas linguarum fennicarum — ALFE 1 : itämerensuomalainen kielikartasto
Tekijät: Tuomi, Tuomo (Päätoimittaja)
Suhonen, Seppo (Toimittaja)
Tuotetunnus: 9517463278
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 29,00 € (26,36 € alv 0 %)


Kustantaja: SKS Kirjat
Sarja: Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran toimituksia 800 Kotimaisten kielten tutkimuskeskuksen julkaisuja 118
Painos: 1. painos, 2004
Kieli: monia kieliä
Sivumäärä: 464
Tuoteryhmät: Kielet ja kielitiede
Kirjastoluokka: 88.4 Muut itämerensuomalaiset kielet
Kansalliskirjaston asiasanat: itämerensuomalaiset kielet, suomen kieli, karjalan kieli, vepsän kieli, vatjan kieli, viron kieli, liivin kieli, inkeroismurteet, kartastot, murteet, kartat, levinneisyys, leksikologia, etymologia, lainasanat, murresanat, kielimaantiede
Kartasto kuvaa itämerensuomalaisten kielten areaalisia suhteita ja vanhan itämerensuomalaisen kieliyhteyden jakautumista nykyisiksi tytärkieliksi. Teossarjassa käsitellään seuraavien aihepiirien sanastoa: asuminen, eläminen, rakennukset, maanviljely ja karjanhoito, kalastus ja metsästys, käsityötekniikka ja ruokatalous, ihmisen anatomia ja fysiologia sekä henkiset toiminnot ja ominaisuudet, sukulaistermit, eläin- ja kasvikunta, kulkuvälineet ja liikkuminen, ilmansuunnat sekä paikallisuus- ja maastotermit, ajanilmaukset sekä pronominit, konjunktiot ja partikkelit.

Sarjan ensimmäisessä osassa esitellään sanojen levikkiä 213 kolmivärisellä kartalla, joita kommentoidaan myös sanallisesti. Kartastossa on laajahko teoreettinen johdanto ja tuoreimpien tutkimustulosten valottama katsaus itämerensuomalaisia kieliä puhuvien kansojen väestönkehitykseen. Kartaston valmistamiseen on osallistunut tutkijoita Suomesta, Virosta ja Karjalan tasavallasta. Kartasto on nelikielinen; kaikki tekstit ovat suomeksi, viroksi, saksaksi ja venäjäksi. Itämerensuomalainen kielikartasto on vakuuttava näyttö kansainvälisestä tutkimuksesta, sen saavutuksista ja käyttökelpoisuudesta.


Tuotesuositukset