Hätäkös tässä matalassa kaivossa! — Sutkauksia ja sananparsia

Klemettinen, Pasi
Nimeke: Hätäkös tässä matalassa kaivossa! — Sutkauksia ja sananparsia
Tekijät: Klemettinen, Pasi (Toimittaja)
Tuotetunnus: 9789518580501
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 24,00 € (21,82 € alv 0 %)

Kustantaja: SKS Kirjat
Sarja: Kirjokansi 200
Painos: 2. painos, 2019
Julkaisuvuosi: 2019
Kieli: suomi
Sivumäärä: 200
Tuoteryhmät: Syksy 2019
Kielet ja kielitiede
Kansanperinne
Kulttuuri
Kesäale 2022
Kirjastoluokka: 81.3 Sananlaskut. Arvoitukset. Vertaukset. Kaskut
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: sananparret, sutkaukset, sanonnat, vertaukset, sananlaskut, suomen kieli, murteet, huumori
Laiska töitään luettelee. Ei kukko käskien laula. Suomen kieli on täynnä vanhoja riemastuttavia sananparsia, joiden aiheet kattavat koko elämän sen iloineen ja suruineen. Hätäkös tässä matalassa kaivossa! sisältää suomalaisten viljelemiä lyhyitä sutkauksia ja sanontoja 1880-luvulta 1930-luvulle. Kirjaan on valittu erityisesti hauskoja ja kielellisesti nokkelia sananparsia. Oman vivahteensa teksteihin tuo vanha murre- ja perinnesanasto.

Vakaville asioille saa ja pitää pystyä tarvittaessa nauramaan. Pasi Klemettisen uusin teos ilahduttaa kaikkia perinteestä ja historiasta sekä herkullisesta kielestä ja huumorista kiinnostuneita.

Pasi Klemettinen on tietokirjailija ja perinteentutkija, joka on julkaissut sananparsia arkiaamujen ratoksi sosiaalisessa mediassa jo yli viiden vuoden ajan. Mellastavista piruista väitellyt Klemettinen tunnetaan myös 2018 ilmestyneestä Karjalan räyhähenget -kirjastaan.


Tuotesuositukset