Homes in transformation — dwelling, moving, belonging

Johansson, Hanna; Saarikangas, Kirsi
Nimeke: Homes in transformation — dwelling, moving, belonging
Tekijät: Johansson, Hanna (Toimittaja)
Saarikangas, Kirsi (Toimittaja)
Tuotetunnus: 9789522220882
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 32,00 € (29,09 € alv 0 %)

Kustantaja: Suomalaisen Kirjallisuuden Seura
Sarja: Studia Historica 76
Painos: 1. painos, 2009
Kieli: englanti
Sivumäärä: 386
Tuoteryhmät: Kulttuuri
Books in English
Kirjastoluokka: 90.2 Yleinen kulttuurihistoria
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: koti, asuminen, tila, ihanteet, arki, perheet, sukupuoli, homoseksuaalisuus, asunnot, sisustus, tilasuunnittelu, sisustussuunnittelu, interiöörit, lähiöt, asuinalueet, kaupunkitila, kaupunkiympäristö, suunnittelu, asukkaat, osallistuminen, yhteisöllisyys, asunnottomuus
Koti on yhtä aikaa sekä paikkaan sidottu maailman hahmottamisen lähtökohta että tilallisesti avoin ja muuttuva rakenne, jossa risteävät yksityinen ja julkinen, henkilökohtainen ja yhteisesti jaettu. Kirjassa kotia tarkastellaan sekä paikantuneena että liikkuvana ja rajoiltaan huokoisena ilmiönä.Teos tarttuu tuoreesti kysymyksiin kodista, asumisesta ja kuulumisesta lähestyen kotia historiallisena, kulttuurisena ja sosiaalisena ilmiönä.

Alansa kotimaista ja kansainvälistä kärkeä edustavat kirjoittajat haastavat artikkeleissaan vakiintuneen käsityksen kodista kiinteänä turvapaikkana ja korostavat kotien merkityksien avoimuutta. Koti ja sen merkitykset muotoutuvat liikkumisessa, sosiaalisissa suhteissa, arjen rutiineissa ja toistuvissa teoissa. Tarkastelu painottuu 1900-luvun jälkipuoliskolle, modernin, ydinperheen tilaksi määritellyn kodin historiallisia juuria unohtamatta.


Tuotesuositukset