Kännykkä — lyhyt historia

Kettunen, Niko; Paukku, Timo
Nimeke: Kännykkä — lyhyt historia
Tekijät: Kettunen, Niko (Kirjoittaja)
Paukku, Timo (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789522225375
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 9,00 € (8,18 € alv 0 %)

Kustantaja: SKS Kirjat
Sarja: Kirjokansi 50
Painos: 2014
Julkaisuvuosi: 2014
Kieli: suomi
Sivumäärä: 240
Tuoteryhmät: Historia
Kirjakellarin aarteet
Kirjastoluokka: 61.73 Matkaviestinpalvelut. Puhelinliikenne
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: matkapuhelimet, älypuhelimet, tuotekehitys, teknologinen kehitys, puhelintekniikka, innovaatiot, sovellukset (soveltaminen), puhelinverkot, langaton tekniikka, tietoliikennetekniikka, matkaviestinverkot, matkapuhelinjärjestelmät, teleoperaattorit, yritykset, elektroniikkateollisuus, historia
Nostalginen aikamatka 1970-luvulta 2000-luvun älypuhelimiin. Kännykkä - Lyhyt historia kuvaa kännyköiden muutoksen mammuteista minitietokoneiksi Suomessa ja maailmalla. Matkapuhelimet olivat 1980-luvun alussa mikroaaltouunin kokoisia ja painoivat kymmenen kiloa. Ensimmäisen NMT-puhelimen, järkälemäisen Mobira Senatorin hinnalla olisi melkein saanut kaupasta uuden Ladan. Vuonna 1987 markkinoille tuli Mobira Cityman, joka oli enää maitotölkin kokoinen. Puhelimesta lumoutui myös Mihail Gorbatsov, joka soitti sillä kuuluisan puhelun Helsingistä Moskovaan. NMT yhdisti Pohjoismaat ja 3G koko maailman. 0G:stä tuli 4G, ja puhelin mahtui vihdoin taskuun. Mutta mitä kaikkea meillä keksittiinkään, ennen kuin Stephen Elop tuli ja lopetti Suomen ikioman Nokian?

Toimittaja Timo Paukku on työskennellyt Helsingin Sanomissa vuodesta 1985 pääasiassa tiedetoimittajana. Paukku kirjoitti vuonna 2012 teoksen 10 uutta ihmettä ? tekniikat jotka muuttavat maailmaa. Suomen tiedetoimittajien liitto valitsi hänet vuoden 2012 tiedetoimittajaksi. Paukun ensimmäinen kännykkä oli Nokia 1610 vuonna 1996. Niko Kettunen on tieteeseen ja tekniikan historiaan erikoistunut vapaa toimittaja Tampereelta. Hän on työskennellyt Helsingin Sanomien tiedetoimituksessa sekä Aamulehden Sunnuntai-liitteessä. Kettusen ensimmäinen kännykkä oli puolen kilon painoinen Benefon Max 450 vuonna 1993.


Tuotesuositukset