Katse menneisyyden ihmiseen — valta ja aineettomat elinolot 1500-1850

Vilkuna, Kustaa H.J.
Nimeke: Katse menneisyyden ihmiseen — valta ja aineettomat elinolot 1500-1850
Tekijät: Vilkuna, Kustaa H.J. (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789522222046
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 19,00 € (17,27 € alv 0 %)


Kustantaja: Suomalaisen Kirjallisuuden Seura
Sarja: Historiallisia tutkimuksia 253
Painos: 1. painos, 2010
Kieli: suomi
Sivumäärä: 182
Tuoteryhmät: Historia
Historiallisia tutkimuksia
Kirjastoluokka: 92 SUOMEN HISTORIA
Kansalliskirjaston asiasanat: 1500-luku, 1600-luku, 1700-luku, 1800-luku, sääty-yhteiskunta, instituutiot, vallankäyttö, moraali, kansa, kontrolli, kansalaiset, elämänkaari, ikäkaudet, normit, elämäntapa, kansantavat, käsitykset, vanhuus, sairaus, poikkeavuus, erilaisuus, normaalius, kansankulttuuri, kansantarinat, näyt, unet, huumori, pilkanteko, kiusaaminen, pilkkalaulut, viranomaiset, papit, mikrohistoria, mentaliteettihistoria, kulttuurihistoria, historia, Suomi, Ruotsi
Kustaa H. J. Vilkuna tarkastelee teoksessaan teemoja, jotka palautuvat valtaan, ihmiseen ja ihmisten käsityksiin yhteiskunnasta ja moraalista. Vallan ytimessä valtakunta haluttiin harmonisoida muuttumattomaksi, moraalin määrittelemäksi yhteiskunnaksi, mikä käytännössä osoittautui mahdottomaksi. Samalla kun esivallat - valtio ja kirkko - kirjoittivat sääty-yhteiskunnan ideologiaa lakeihin, asetuksiin ja muihin sääntöihin, kansa eli tavallaan, ideologiasta piittaamattomana tai sääntöjä mieleisekseen muuntaen.

Mielenkiintoinen teos käsittelee esivallan ja yksilön suhdetta erilaisista näkökulmista. Se selvittelee myös erilaisuuden vastaanottoa ja sietämistä pureutumalla moraalijärjestelmiin ja niissä tapahtuneisiin muutoksiin.


Tuotesuositukset