Keskiajan oikeushistoria

Pihlajamäki, Heikki; Mäkinen, Virpi; Varkemaa, Jussi
Nimeke: Keskiajan oikeushistoria
Tekijät: Pihlajamäki, Heikki (Toimittaja)
Mäkinen, Virpi (Toimittaja)
Varkemaa, Jussi (Toimittaja)
Tuotetunnus: 9789517469241
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 27,00 € (24,55 € alv 0 %)

Kustantaja: Suomalaisen Kirjallisuuden Seura
Sarja: Tietolipas 218
Painos: 1. painos, 2007
Kieli: suomi
Sivumäärä: 348
Tuoteryhmät: Historia
Tietolipas
Keskiaika
Kirjastoluokka: 33 OIKEUSTIEDE
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: oikeushistoria, keskiaika, oikeus (oikeudenala), roomalainen oikeus, omistusoikeus, talouselämä, oikeudellinen sääntely, kauppa, sopimusoikeus, avioliitto-oikeus, prosessioikeus, oikeudenkäynti, todistusoikeus, rikosoikeus, rikokset, rangaistukset, lainsäädäntö, historia
Teos käsittelee 400-1400-lukujen oikeutta sekä sen yhteiskunnallis-poliittista ja taloudellista merkitystä. Laki ja oikeusajattelu muokkasivat keskiajan yhteiskunnallista elämää monella tapaa. Katolisesta kirkosta kehittyi läpeensä juridinen yhteisö ja oikeustieteen opit tulivat maallisten hallitsijoiden, ruhtinaiden ja kaupunkien käyttöön. Legistit, kanonistit ja teologit loivat useita keskeisiä rakenteita, joihin rikos- ja prosessioikeus sekä siviilioikeus edelleen nojaavat: esimerkiksi tahallisuusopit, oikeudenmukaisen oikeudenkäynnin säännöt ja sopimusten yleinen sitovuus ovat innovaatioita, joita ilman moderni oikeus näyttäisi aivan toiselta.

Keskiajan oikeushistoria on ensimmäinen suomenkielinen yleisesitys keskiajan oikeuden yleisistä kehityslinjoista ja keskeisistä oikeuden aloista. Se valottaa omistus-, kauppa- ja sopimusoikeuden, avioliitto-oikeuden sekä rikos- ja prosessioikeuden syntyä, kehitystä ja vaikutusta keskiajalla.

Selkeästi kirjoitettu teos soveltuu asiasta kiinnostuneille sekä oppikirjaksi oikeus- ja taloustieteen, historian ja teologian opiskeluun.


Tuotesuositukset