Kielet kohtaavat

Kalliokoski, Jyrki; Kotilainen, Lari; Pahta, Päivi
Nimeke: Kielet kohtaavat
Tekijät: Kalliokoski, Jyrki (Toimittaja)
Kotilainen, Lari (Toimittaja)
Pahta, Päivi (Toimittaja)
Tuotetunnus: 9789522220813
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 24,00 € (21,82 € alv 0 %)

Kustantaja: Suomalaisen Kirjallisuuden Seura
Sarja: Tietolipas 227
Painos: 1. painos, 2009
Kieli: suomi
Sivumäärä: 340
Tuoteryhmät: Kielet ja kielitiede
Tietolipas
Kirjastoluokka: 88.2 Suomen kieli
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: kielentutkimus, kieli ja kielet, monikielisyys, kaksikielisyys, kielikontaktit, kielioppi, kielenkäyttö, kielellinen vuorovaikutus, koodinvaihto, variaatio (kieli), sosiolingvistiikka, historiallinen sosiolingvistiikka, kielihistoria, kielipolitiikka, kirjoittaminen, kielitaito, tekstilingvistiikka
Teos avaa näkymiä kielten keskinäisiin suhteisiin. Miten kielikontaktit, monikielisyys tai esimerkiksi koodinvaihto näkyvät ja vaikuttavat kielissä? Kielten kohtaamisia analysoidaan kokoelman artikkeleissa sosiokulttuurisissa ja historiallisissa yhteyksissä eri puolella maailmaa, antiikista nykyaikaan.

Artikkelien kirjoittajina on eri kielten tutkijoita, ja kokoelmassa tutkitaankin kieliä muinaiskreikasta ja -egyptistä Latinalaisen Amerikan kreolikieliin ja nykyarabiasta Balkanin kieliliiton kieliin. Suomen kieltä kokoelmassa tarkastellaan muun muassa yhtenä Australian vähemmistökielistä, kielenoppijan koodinvaihdon kannalta ja suhteessa naapurikieliimme viroon ja ruotsiin.


Tuotesuositukset