Kirjallinen kulttuuri keskiajan Suomessa

Heikkilä, Tuomas; Eskola, Seppo; Heikkilä, Tuomas; Keskiaho, Jesse ym.
Nimeke: Kirjallinen kulttuuri keskiajan Suomessa
Tekijät: Heikkilä, Tuomas (Toimittaja)
Eskola, Seppo (Kirjoittaja)
Heikkilä, Tuomas (Kirjoittaja)
Keskiaho, Jesse ym. (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789522222237
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 36,00 € (32,73 € alv 0 %)


Kustantaja: Suomalaisen Kirjallisuuden Seura
Sarja: Historiallisia tutkimuksia 254
Painos: 1. painos, 2010
Kieli: suomi
Sivumäärä: 480
Tuoteryhmät: Kirjallisuus
Historiallisia tutkimuksia
Jouluaitta
Kirjastoluokka: 86 KIRJALLISUUSTIEDE
Kansalliskirjaston asiasanat: kulttuurihistoria, kulttuuriperintö, kirjahistoria, kirjallisuudenhistoria, kirkkohistoria, kristinusko, kirjoittaminen, kirjallinen viestintä, lukutaito, kirjoitustaito, käsikirjoitukset, kirjalliset lähteet, kirjat, kirjaimet, kirjatuotanto, kirjallisuus, keskiaika, historia, Suomi
Teos perehtyy keskiaikaan - aikakauteen, jolloin Suomi kirjoitettiin maailmankartalle. Se luo ensimmäistä kertaa kokonaiskuvan maamme varhaisimmasta kirjallisesta kulttuurista. Mitä, missä ja milloin keskiajan Suomessa kirjoitettiin ja luettiin? Kuinka käsikirjoitukset laadittiin, mistä tulivat vaikutteet?

Latinaksi kirjoitetut tekstit liittivät nyky-Suomen alueen keskiajalla osaksi Ruotsin valtakuntaa, läntistä kristikuntaa ja kansainvälistä latinankielistä kulttuuripiiriä. Pian Suomessa kirjoitettiin myös ruotsiksi ja saksaksi. Keskiajalla Suomeen rantautunut ja kotimaisin voimin laadittu kirjallisuus on edelleen osa kulttuuriperintöämme, ja sen kautta määrittyy vieläkin suuri osa suomalaisesta identiteetistä.

Teos on kotimaisen keskiajantutkimuksen viimeisin tieteellinen sana aihepiiriinsä liittyen, ja sen kirjoittajina on joukko Suomen parhaita nuoren polven keskiajan ja kirjallisen kulttuurin asiantuntijoita. Kirja esittelee laajasti Suomen vanhimpia kirjallisia kansallisaarteita ja avaa keskiajan kirjallista kulttuuria ja Suomen syntyä mielenkiintoisesta näkökulmasta myös maallikkolukijalle.


Tuotesuositukset