Kissojen Suomi — katit historian poluilla

Keinänen, Minna; Nyman, Harri
Nimeke: Kissojen Suomi — katit historian poluilla
Tekijät: Keinänen, Minna (Kirjoittaja)
Nyman, Harri (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789522223487
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 24,00 € (21,82 € alv 0 %)


Kustantaja: Suomalaisen Kirjallisuuden Seura
Sarja: Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran toimituksia 1365
Painos: 3. painos, 2014
Julkaisuvuosi: 2012
Kieli: suomi
Sivumäärä: 175
Tuoteryhmät: Historia
SKS:n toimituksia
Kirjastoluokka: 67.452 Kissat
Kansalliskirjaston asiasanat: kissa, kotieläimet, lemmikkieläimet, kulttuurihistoria, uskomukset, myytit, historia, Suomi
Verraton hiirestäjä, loitsujen kiilusilmä, ihana lemmikki - kissa on ollut kautta aikojen arvoituksellinen, mutta myös hyödyllinen ja tietysti vastustamaton. Saapuiko ensimmäinen kissa Suomeen viikinkien matkassa? Kuka on Kalevalan Kipinätär ja Edith Södergranin Totti? Miksi mustaa kissaa pelätään ja pörröistä kotikissaa rakastetaan?

Kissojen Suomi on jokaisen kissaihmisen käsikirja. Kirjan sivuilla kissat tassuttelevat historian hämäristä kansanperinteen kautta nykyajan lemmikkielämään. Tuiki tärkeä hahmo on maatiaiskissa, joka piti ihmiset leivässä jahtaamalla hiiret pois vilja-aitoista. Keskiajalla kissasta tehtiin noitien apuri ja mustan surman kantaja, joka sai ihmisten vihat päälleen. Vähitellen kissan seuralaisarvo huomattiin niin torpissa kuin kartanoissakin. Kirja tutustuttaa myös taiteen kissapersooniin, oikeisiin ja keksittyihin. Kissafi losofi kysyy, mitä kissa oikeastaan kertoo ihmisestä.

On korkea aika kertoa Suomen kissakunnan tuhatvuotinen tarina viiksistä hännänpäähän. Kiehtova teos tekee sen kissamaisella asenteella!


Tuotesuositukset