Kotiseutuarkisto-opas

Onnela, Samuli; Joki, Vuokko
Nimeke: Kotiseutuarkisto-opas
Tekijät: Onnela, Samuli (Kirjoittaja)
Joki, Vuokko (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789517469104
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 22,00 € 20,00 € (18,18 € alv 0 %)


Kustantaja: Suomalaisen Kirjallisuuden Seura
Sarja: Suomen kotiseutuliiton julkaisuja. A 16 Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran toimituksia 1127 Suomen kotiseutuliiton julkaisusarja. A 16
Painos: 1. painos, 2007
Kieli: suomi
Sivumäärä: 152
Tuoteryhmät: Kansanperinne
SKS:n toimituksia
Kirjakellarin aarteita
Kirjastoluokka: 06.4 Arkistot
Kansalliskirjaston asiasanat: kotiseutuarkistot, yksityisarkistot, arkistonhoito, oppaat, arkistointi, luettelointi, sisällönkuvailu, tietopalvelu, kotiseututyö, arkistot
Jokaiselle meistä kertyy vuosien mittaan erilaista kirjallista ja muuta aineistoa. Useat tekevät kalenterimerkintöjä, monet pitävät päiväkirjaa ja kirjoittavat ja saavat kirjeitä. Haltuumme on saattanut päätyä suvun jäsenten papereita ja valokuvia kaukaisiltakin vuosilta. Me suomalaiset olemme myös innokkaita yhdistysihmisiä. Niidenkin toiminnasta syntyy monenlaista aineistoa. Nämä aineistot kuuluvat kansalliseen kulttuuriperintöömme.

Tämän yksityisluontoisen aineiston tallettamista ja tutkimuksen käyttöön asettamista palvelevat kotiseutuarkistot. Niitä on maassamme jo suuri määrä. Niiden tehtävä on nimenomaan paikallisen ja alueellisen yksityisluontoisen aineiston kerääminen ja tallettaminen.

Kotiseutuarkisto-opas palvelee tätä tehtävää. Samalla se on opas jokaiselle suomalaiselle perinteen tallentamistyössä ja se antaa käytännön ohjeita myös omista kotiarkistoista huolehtimiseen.


Tuotesuositukset