Langinkoski — keisarillisen perheen kesäinen keidas

Backström, Ragnar
Nimeke: Langinkoski — keisarillisen perheen kesäinen keidas
Tekijät: Backström, Ragnar (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789522221117
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 24,00 € 9,90 € (9,00 € alv 0 %)


Kustantaja: SKS Kirjat
Sarja: Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran toimituksia 1232
Painos: 1. painos, 2010
Kieli: suomi
Sivumäärä: 215
Tuoteryhmät: Historia
SKS:n toimituksia
Kirjakellari 2021
Kirjastoluokka: 92.6 Autonomian aika
Kansalliskirjaston asiasanat: museot, Keisarillinen kalamaja, kulttuurihistorialliset rakennukset, lomailu, hallitsijat, historia, Kotka, Langinkoski, Venäjä, Aleksanteri III, Venäjän keisari, Nikolai II, Maria Fedorovna, Venäjän keisarinna
Langinkosken keisarillinen kalastusmaja oli Aleksanteri III:n ja hänen perheensä mieluisa kesäpaikka, jonka vaatimattomissa oloissa perhe saattoi viettää vapaa-aikaansa rauhassa ulkopuolisilta katseilta. Langinkoskella perheenjäsenet heittäytyivät vapaalle: keittiöesiliinaan sonnustautunut keisarinna Dagmar laittoi lohikeittoa ja keisari Aleksanteri pilkkoi puita Billnäs-kirveellään sekä vei nuorimmat lapsensa metsäretkille mustikkaan ja sieneen.

1920-luvulla ränsistyneestä majasta tehtiin museo. Sisustuksen palauttaminen alkuperäiseen asuunsa merkitsi jännittävää salapoliisityötä kadonneiden huonekalujen löytämiseksi ja johti neuvottelukierroksiin aina tasavallan presidenttejä myöten. Entistetty Langinkoski on nyt elävä kotimuseo, joka on lähes samanlainen kuin Aleksanteri III:n perheen oleskellessa siellä.

Kirjoittaja on tutkinut lähdeaineistoa mm. keisarinna Dagmarin kotimaassa Tanskassa ja Hoover Institutionin arkistossa Kaliforniassa. Hänelle ovat avautuneet myös Venäjän museoiden ja arkistojen aarteet, jotka aikaisemmin olivat kätkössä jopa maan omilta tutkijoilta.


Tuotesuositukset