Mustat joutsenet ja heidän jälkipolvensa — Swanin sisarus...

Manninen, Antero
Nimeke: Mustat joutsenet ja heidän jälkipolvensa — Swanin sisarus...
Tekijät: Manninen, Antero (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9517178476
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 19,00 € (17,27 € alv 0 %)


Kustantaja: SKS Kirjat
Sarja: Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran toimituksia 619
Painos: 1995
Kieli: suomi
Sivumäärä: 391
Tuoteryhmät: Historia
Kirjastoluokka: 99.1 Elämäkerrat. Muistelmat
Kansalliskirjaston asiasanat: kirjeet, kirjailijat, Swan, suku, Swan, Anni, Sibelius, Nelma, Pfaler, Helmi, Swan, Aino, Järnefelt, Saimi, Swan, Elli, Swan, Toini, Swan, Lyyli, Swan, Ilma
"Yhdeksään mustaan joutseneen", maisteri C. G. Swanin ja hänen puolisonsa Emmi Charlotan (o. s. Malin) tummaan tytärsarjaan tutustuttiin teoksessa Yhdeksän mustaa joutsenta (1993), jonka fil. tri Antero Manninen, yhden sisaren, Anni Swanin poika, toimitti tätiensä kirjeenvaihdosta vuosilta 1884 - 1917.
Tämä teos jatkaa sisarusten kirjeenvaihtoa neljänkymmenen vuoden ajalta, 1917 - 1957. Lasten, lastenlasten ja sisarusten perheiden elämää seurataan tarkasti ja myötätunnolla. Kirjeissä vilahtelee kulttuurihenkilöitä, tuttavia ja poliitikkoja. Itsenäisen Suomen ensimmäisinä vuosikymmeninä "tädit" ottavat kantaa yhteiskunnallisiin asioihin. Sotavuosina kirjoitetaan eri puolille Suomea ja Helsinkiin. Sota vaatii uhrinsa myös "joutsenten" sukulais- ja tuttavapiirissä.Swanin lahjakkaat sisarukset olivat syntyneet 1860- ja 1870-luvuilla, ja suurin osa heistä eli hyvin iäkkäiksi. Yhdeksän mustaa joutsenta ja Mustat joutsenet ja heidän jälkipolvensa kattavat yhteensä yli seitsemän vuosikymmentä erään suvun ja kansan vaiheita. Niihin vuosiin mahtuu paljon aina sähkön ja puhelimen, auton ja elokuvan tulosta alkaen. Suvun elämässä on niinä vuosina paljon sekä iloa että murhetta, syntymää ja kuolemaa. Kaikesta tästä kertovat nämä kirjeet.


Tuotesuositukset