Piirtoja ja kirjaimia — kirjoittamisen kulttuurihistoriaa keskiajalla

Heikkilä, Tuomas
Nimeke: Piirtoja ja kirjaimia — kirjoittamisen kulttuurihistoriaa keskiajalla
Tekijät: Heikkilä, Tuomas (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789522220653
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 24,00 € (21,82 € alv 0 %)

Kustantaja: SKS Kirjat
Sarja: Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran toimituksia 1208
Painos: 1. painos, 2009
Kieli: suomi
Sivumäärä: 191
Tuoteryhmät: Historia
SKS:n Toimituksia
Kirjastoluokka: 00.109 Kirjoituksen historia. Paleografia. Epigrafia
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: kirjoittaminen, keskiaika, käsikirjoitukset, kirjat, kirjaimet, kirjatuotanto, kirjoitusvälineet, pergamentti, kirjapainotaito, kirjansidonta, kirjahistoria, kirjallisuus, kirjallisuudenhistoria, kulttuurihistoria, historia, paperi
Harva käyttöesine on muuttunut tuhannen vuoden kuluessa niin vähän kuin kirja. Tuskin minkään muun taidon kuin kirjoittamisen kehitys kuvastaa yhtä hyvin länsimaisten tapojen ja kulttuurin kehitystä. Käsinkirjoitettu kirja, keskiaikainen käsikirjoitus on kuin historian tallelokero, jonka salojen avaaminen paljastaa meille oman maailmankuvamme perustan. Uusinta suomalaista keskiajantutkimusta edustava teos esittelee keskiajan kirjallisuutta, kirjantekemisen huippuammattilaisia, kirjastoja, kirjoittamisen arkea ja kirjoittajan ilonhetkiä. Kirjallisen keskiajan mystiikka munkinkammiosta mustereseptiin, hanhensulkakynän teroittamisesta kirkkoruhtinaan kirjastoon avautuu kiehtovalla tavalla.

Myös keskiaikaisen Suomen kirjallista kulttuuria esittelevä teos on runsaasti kuvitettu aiemmin julkaisemattomin näyttein alkuperäisistä käsikirjoituksista. Ainutlaatuinen teos raottaa myös salaperäisyyden verhoa Suomen Kansalliskirjaston ja eurooppalaisten huippukirjastojen kuten Vatikaanin kalleimpien aarteiden yltä.


Tuotesuositukset