Riimut — Viestejä viikingeiltä

Oja, Heikki
Nimeke: Riimut — Viestejä viikingeiltä
Tekijät: Oja, Heikki (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789522225917
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 24,00 € 17,90 € (16,27 € alv 0 %)


Kustantaja: Suomalaisen Kirjallisuuden Seura
Sarja: Kirjokansi 80
Painos: 3. painos, 2018
Julkaisuvuosi: 2015
Kieli: suomi
Sivumäärä: 240
Tuoteryhmät: Historia
Keskiajan historiaa
Kesäale 2020
Kirjastoluokka: 91 MAAILMANHISTORIA. EUROOPAN HISTORIA
Kansalliskirjaston asiasanat: riimukirjoitus, kirjoitusjärjestelmät, viikingit, riimukivet, hautamuistomerkit, esineet, taikaesineet, kirkolliset esineet, käyttöesineet, sauvat, kalenterit, kalendaariperinne, viikinkiaika, keskiaika, historia
Riimut ovat viikinkiaikaisia taikamerkkejä ja koristeita, kirjeitä ja muistosanoja, joita on löydetty koruista, keihäänkärjistä ja kastemaljoista. Tunnetuimmat merkit ovat kivissä, jotka on pystytetty henkilön tai rakennuksen muistoksi. Riimuja on piirretty myös kalentereina käytettyihin sauvoihin.

Kattava käsikirja esittelee kiehtovasti riimukirjoitusta sekä kertoo, mitä tiedämme riimutaiteilijoista ja löytyneistä riimuesineistä. Teos vie lukijan 1000-luvun alkuun, aikaan, jolloin viikingit valloittivat Eurooppaa, ennustivat riimuista sotaonnea ja hakkasivat kiveen muistokirjoituksia.

Professori Heikki Oja on Helsingin yliopiston almanakkatoimiston eläkkeelle jäänyt johtaja. Hän on aiemmin julkaissut tietokirjoja tähtitieteestä ja kalenteritietoudesta.


Tuotesuositukset