Salonkien aaveet — varhaisin kauhuromantiikka Suomen kirjallisuudessa

Sarjala, Jukka
Nimeke: Salonkien aaveet — varhaisin kauhuromantiikka Suomen kirjallisuudessa
Tekijät: Sarjala, Jukka (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789517469333
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 24,00 € (21,82 € alv 0 %)


Kustantaja: Suomalaisen Kirjallisuuden Seura
Sarja: Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran toimituksia 1141
Painos: 1. painos, 2007
Kieli: suomi
Sivumäärä: 216
Tuoteryhmät: Kirjallisuus
SKS:n toimituksia
Kirjastoluokka: 86 KIRJALLISUUSTIEDE
Kansalliskirjaston asiasanat: 1800-luku, kirjallisuudentutkimus, kirjallisuudenhistoria, genret, kauhukirjallisuus, goottilaiset romaanit, gotiikka, romantiikka, kirjallisuus, lukeminen, Suomi, Topelius, Zacharias, Ingelius, Axel Gabriel, Berndtson, Fredrik
Kaikki tuntevat kauhukirjallisuuden kuvastoa, synkkiä linnoja ja vertahyytäviä rikoksia. Miten alan kotimainen tuotanto alkoi Suomessa? Kysymys vie 1840-luvulle ja seuraavan vuosikymmenen alkuun, jolloin Zachris Topelius, Fredrik Berndtson ja Axel Ingelius viihdyttivät kauhutarinoillaan maamme kirjallista yleisöä.

Salonkien aaveet nostaa esiin Suomen varhaisimman kauhuromantiikan aiheistot ja henkilöhahmot ja kartoittaa kauhunovellien ja -romaanien asemaa tuon ajan kirjallisessa elämässä ja aatemaailmassa. Lisäksi se etsii kauhukirjallisuuden yhteyksiä säätyläistön ja laajempienkin kansankerrosten tarinointiperinteisiin. Oman aiheensa muodostavat outoja tapauksia kuvanneet kertomukset.

Kulttuurihistorioitsija Jukka Sarjalan tutkimus tarjoaa tutusta poikkeavan näkökulman 1840-luvun Suomen suuriruhtinaskuntaan, orastavien kansallisten pyrintöjen ja poliittisten olojen taakse.


Tuotesuositukset