Sophie Creutzin aika — aateliselämää 1700-luvun Suomessa

Vainio-Korhonen, Kirsi
Nimeke: Sophie Creutzin aika — aateliselämää 1700-luvun Suomessa
Tekijät: Vainio-Korhonen, Kirsi (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789522220110
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 29,00 € (26,36 € alv 0 %)

Kustantaja: SKS Kirjat
Sarja: Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran toimituksia 1183
Painos: 1. painos, 2008
Kieli: suomi
Sivumäärä: 398
Tuoteryhmät: Historia
Kirjastoluokka: 92.5 Suomen historia, vapauden aika ja kustavilainen aika
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: elämäkerrat, kreivittäret, aateli, arki, kartanot, kulttuurihistoria, tapakulttuuri, naishistoria, suvut, historia
E-kirja, 2016
EPUB
6,90 €

Teos tarkastelee 1700-luvun historiaa Kaakkois-Suomen aatelisperheiden näkökulmasta. Kerronta keskittyy henkilöihin, joiden kautta valotetaan aikakauden tapahtumia, elämäntapaa ja ajatusmaailmaa. Kirjan päähenkilö on kreivitär Sophie Creutz, jonka elämänvaiheita seurataan syntymästä kuolemaan. Kyseessä ei kuitenkaan ole elämäkerta, vaan laajempi tutkimus 1700-luvun aatelissukuja ympäröineestä maailmasta. Sophie Creutzin ja hänen lähipiirinsä elämään punoutuu Ruotsin ja Venäjän valtakuntien politiikka, kaksi sotaa, salaliittoja ja maanpetoksia.

Kirja kuvaa aateliselämää Hämeen ja Uudenmaan kartanoissa. Se pohtii Sophien ja Göran Sprengtportenin pitkää ystävyyttä sekä kiintymystä ja Sophien ja hänen aviomiehensä Lars Glansenstiernan suhdetta. Sophie Creutzin ja hänen lähipiirinsä avulla selvitellään, miten aateliset elivät 1700-luvulla: miten pukeuduttiin, millaisia tavaroita ja harrastuksia ihmisillä oli ja millaista käytöstä heiltä odotettiin? Myös lasten ja nuorten asemaa perheessä kuvataan elävästi.

Teos johdattaa aikakauteen, joka yllättää monella tavalla. Sen henkilöiden kanssa lähdetään pakomatkalle itärajan taakse, matkataan Itämeren halki Hampuriin, vaelletaan Holstein linnoissa ja puutarhoissa, koetaan sotavankeus Venäjällä, vietetään kylpyläelämää Loviisassa ja käydään Suomen sotaa Svartholman linnoituksessa.


Tuotesuositukset