Suomalaisuutta rakentamassa — arkkitehti Sebastian Gripenberg kulttuurifennomanian lipunkantajana

Haila, Sirpa
Nimeke: Suomalaisuutta rakentamassa — arkkitehti Sebastian Gripenberg kulttuurifennomanian lipunkantajana
Tekijät: Haila, Sirpa (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9517100949
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 19,00 € (17,27 € alv 0 %)


Kustantaja: Suomalaisen Kirjallisuuden Seura
Sarja: Historiallisia tutkimuksia 201
Painos: 1998
Kieli: suomi
Sivumäärä: 174
Tuoteryhmät: Historia
Kirjastoluokka: 92 SUOMEN HISTORIA
Kansalliskirjaston asiasanat: 1880-1890-luku, elämäkerrat, arkkitehdit, fennomania, suomalaisuus, autonomian aika, arkkitehtuuri, historia, Suomi, Gripenberg, Sebastian
Sebastian Gripenbergin elämäkerta raottaa väliverhoa 1880- ja 1890-lukujen arkkitehtuurin kulisseihin. Se kertoo ajan poliittisista ja sosiaalisista intohimoista, rakkaudesta suomenkieliseen kulttuuriin ja kaipuusta länsimaiseen elämäntasoon.

Suomenkielisen kulttuuri- ja yhteiskuntaelämän alkutaival oli yhtä taistelua olemassaolosta. Sebastian Gripenberg osallistui siihen sekä arkkitehtina, poliitikkona että talousmiehenä. Rahvaan aseman parantamisen nimissä luotiin uutta suurpääomaa, korkeakulttuuria ja hyvä veli - verkostoja, joiden varaan suomalaista Suomea on rakennettu koko 1900-luvun ajan.

Kirja kertoo Gripenbergin suhteista fennomaanipiireihin, suomalaisen tyylin alkuvaiheista ja hänen työstään rakennushallinon pääjohtajana. Uusrenessanssiajan arkkitehtuurimme avautuu Gripenbergin kautta mielenkiintoisena kulttuurihistoriallisena projektina.


Tuotesuositukset