Suomen kirjallisuushistoria 1-3

Varpio, Yrjö; Huhtala, Liisi
Nimeke: Suomen kirjallisuushistoria 1-3
Tekijät: Varpio, Yrjö (Toimittaja)
Huhtala, Liisi (Toimittaja)
Tuotetunnus: 951746133X
Tuotemuoto: Tuotepakkaus
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 69,00 € (62,73 € alv 0 %)


Kustantaja: SKS Kirjat
Sarja: SKS:n toimituksia 724:1-3
Painos: 1999
Kieli: suomi
Tuoteryhmät: Kirjallisuudentutkimus
Kirjallisuus
Kirjastoluokka: 86.2 Suomen ja suomalais-ugrilaisten kielten kirjallisuuden historia ja tutkimus
Suomen kirjallisuushistorian ensimmäinen osa Hurskaista lauluista ilostelevaan romaaniin kuvaa uuden ajan ihmisen syntyä ja sitä henkistä murrosta, joka huipentui moderniin ajatukseen kansallisvaltiosta. Suomalainen kirjallisuus luotiin kansainvälisten mallien mukaan, ja se julisti oppineen eurooppalaisen ihmisen maailmankatsomusta.

Suomen kirjallisuushistorian toinen osa Järkiuskosta vaistojen kapinaan seuraa suomalaisen kirjallisuuden vaiheita 1880-luvun realismista 1930-luvun ideologisiin kiistoihin. Se kertoo siitä, miten luja usko järkeen ja edistykseen johti paitsi huikeisiin saavutuksiin myös syviin pettymyksiin. Suuri haave Suomen valtiollisesta itsenäisyydestä toteutui, mutta tuloksena olikin traagisesti kahtia jakautunut kansa.

Suomen kirjallisuushistorian kolmas osa rintamakirjeistä tietoverkkoihin seuraa kirjallisuutemme ilmiöitä sota-ajan kohtalonomaisista tunnelmista 1990-luvun postmodernin sietämättömään keveyteen. Se osoittaa, että viime vuosikymmenienkin aikana on jälleen jouduttu kysymään, mikä on ihmisen osa yhä nopeammin muuttuvassa maailmassa. Sarja ulottuu vuosituhannen vaihteeseen.


Tuotesuositukset