Suomen romanien historia

Pulma, Panu
Nimeke: Suomen romanien historia
Tekijät: Pulma, Panu (Toimittaja)
Tuotetunnus: 9789522223647
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 24,00 € (21,82 € alv 0 %)


Kustantaja: Suomalaisen Kirjallisuuden Seura
Sarja: Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran toimituksia 1372
Painos: 2. painos, 2014
Julkaisuvuosi: 2012
Kieli: suomi
Sivumäärä: 494
Tuoteryhmät: Historia
SKS:n toimituksia
Kirjastoluokka: 92.7 Itsenäisyyden aika
Kansalliskirjaston asiasanat: romanit, kansalliset vähemmistöt, etniset ryhmät, marginaaliryhmät, tapakulttuuri, romanikulttuuri, romanikieli, mustalaismusiikki, historia, Suomi
Suomen romanien historia on laajan monitieteisen tutkimushankkeen tuloksena syntynyt, kansainvälisestikin uraauurtava perusteos romanien historiasta, kielestä ja kulttuurista. Se antaa äänen romaneille itselleen ja tuo esiin heidän näkökulmansa historiaan.

Teoksessa romanien vaiheista rakentuu suuri ja monivaiheinen selviytymistarina heidän saapumisestaan maahan, kiertolaisuuden ajasta ja elämästä osana suomalaista yhteiskuntaa - oman kulttuurisen identiteetin säilyttäen. Teoksessa tuodaan esiin romanikulttuurin monia erityispiir teitä, tapoja, normeja ja arvoja, kerrotaan heidän suhteestaan uskontoon, esitellään romanikieltä, musiikkia ja kulttuurista avautumista sekä poliittista aktivismia.

Kokonaisuudesta syntyy rikas ja värikäs kertomus vähän tunnetusta, monin tavoin omaperäisestä romanivähemmistöstämme, heidän elämäntavastaan sekä kulttuuristaan puolen vuosituhannen ajalta. Kirjan upeasta kuvituksesta valtaosa on aiemmin julkaisematonta.


Tuotesuositukset