Suomen sodan historia 1808-1809

Lappalainen, Jussi T.; Enden, Rauno; Ericson Wolke, Lars; Hotakainen, Markus; Lantz, Mikko; Pylkkänen, Ali; Viertiö, Sakari
Nimeke: Suomen sodan historia 1808-1809
Tekijät: Lappalainen, Jussi T. (Toimittaja)
Enden, Rauno (Kirjoittaja)
Ericson Wolke, Lars (Kirjoittaja)
Hotakainen, Markus (Kirjoittaja)
Lantz, Mikko (Kirjoittaja)
Pylkkänen, Ali (Kirjoittaja)
Viertiö, Sakari (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789522220189
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 35,00 € (31,82 € alv 0 %)


Kustantaja: Suomalaisen Kirjallisuuden Seura
Sarja: Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran toimituksia 1200
Painos: 1. painos, 2008
Kieli: suomi
Sivumäärä: 343
Tuoteryhmät: Historia
SKS:n toimituksia
Kirjastoluokka: 92.6 Autonomian aika
Kansalliskirjaston asiasanat: taistelut, sodat, sotahistoria, historia, 1808-1809, Suomi, Ruotsi, Venäjä
Suomen sodan historia on havainnollisin ja monipuolisin yleisesitys sodasta, jonka syttymisestä on tänä vuonna kulunut 200 vuotta. Suomen sota katkaisi Suomen monisatavuotisen yhteyden vanhaan emämaahan Ruotsiin, mikä synnytti lopulta autonomisen Suomen.

Monin osin aiemmin julkaisematon kuvitus autenttisine aikalaiskarttoineen ja rintamaliikkeitä kuvaavine uusine karttoineen sekä otteet ajan teksteistä ja asiakirjoista luovat vahvaa ajankuvaa paitsi sotatoimista ja politiikasta, myös sotilaiden ja siviilien arjesta sodan oloissa.

Suomen sodan historia selvittelee sodan kulkua monesta eri näkökulmasta. Miten keisari Napoleon vaikutti Ruotsin ja Suomen kohtaloihin? Millaisia olivat kahden taistelevan armeijan upseerit ja sotamiehet? Oliko Suomen armeijan peräytyminen kevättalvella 1808 ehkä virhe? Mikä sai lujan Viaporin linnoituksen antautumaan? Mikä oli kuningas Kustaa IV Aadolf panos sodassa? Miten sota jatkui 1809 Ruotsin puolella? Mitä kaikesta seurasi?

Teoksen kirjoittajat ovat eturivin sotahistorian tutkijaa, joiden asiantuntevasta esityksestä kasvaa vakuuttava ja vaikuttava yleisesitys Ruotsin ja Suomen kohtalonvuosien vaiheista.

Teos on tuotettu yhteistyössä Karttakeskuksen kanssa ja se perustuu viime vuonna ilmestyneeseen, Tammen suurteosmyynnin markkinoimaan koruteokseen.


Tuotesuositukset