Svengaa kuin hirvi — Sanontojen kootut selitykset

Lauhakangas, Outi
Nimeke: Svengaa kuin hirvi — Sanontojen kootut selitykset
Tekijät: Lauhakangas, Outi (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789522225863
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 21,00 € (19,09 € alv 0 %)


Kustantaja: SKS Kirjat
Sarja: Kirjokansi 78
Painos: 2. painos, 2016
Julkaisuvuosi: 2015
Kieli: suomi
Sivumäärä: 295
Tuoteryhmät: Kansanperinne
Kirjakellari 2021
Kirjastoluokka: 81.3 Sananlaskut. Arvoitukset. Vertaukset. Kaskut
Kansalliskirjaston asiasanat: sanonnat, sananparret, alkuperä, merkitykset, etymologia, semantiikka, kielenkäyttö, suomen kieli
Svengaa kuin hirvi tarttuu suomalaisessa puheessa pilkahteleviin sanontoihin. Miten kaukana kiire on kantapäästä, missä on alakynsi, miksi hippulat vinkuvat ja paljonko on asevelihinta? Entä miten helppoa on heinänteko?

Sanontojen selitykset ja niihin liittyvät tarinat tuovat helpotusta kaikille kielemme erikoisuuksien kanssa pähkäileville. Enää ei tarvitse teeskennellä tietävänsä, mitä jokin tutulta kuulostava sananparsi tai uudisilmaisu merkitsee, sillä tässä teoksessa näytetään närhen munat, vaaditaan vaihtamaan levyä, lähdetään liikenteeseen ja lyödään ällikällä.

Sanotaan, että vierivä kivi ei sammaloidu, mutta parhaiden selitysten äärelle kannattaa pysähtyä. Pienistä tarinoista syntyy retkiä suomalaisten sananlaskujen klassikoihin ja inhimillisen elämän perusteemoihin.

Outi Lauhakangas on tietokirjailija ja tutkija, jonka erityisalaa ovat sananlaskut. Hän on kirjoittanut muun muassa teoksen Parempi pyy Sananparsiopas (SKS 2013).


Tuotesuositukset