Ainola — Sibeliusten koti Järvenpäässä

Häkli, Esko; Blomstedt, Severi
Nimeke: Ainola — Sibeliusten koti Järvenpäässä
Tekijät: Häkli, Esko (Kirjoittaja)
Blomstedt, Severi (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789522225979
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 24,00 € (21,82 € alv 0 %)


Kustantaja: Suomalaisen Kirjallisuuden Seura
Sarja: Kirjokansi 85
Painos: 2015
Julkaisuvuosi: 2015
Kieli: suomi
Sivumäärä: 175
Tuoteryhmät: Kulttuuri
Kirjastoluokka: 90.2 Yleinen kulttuurihistoria
Kansalliskirjaston asiasanat: Ainola, kotimuseot, kulttuurihistorialliset museot, taiteilijakodit, säveltäjät, rakennukset, puutarhat, arkielämä, yksityiskokoelmat, kirjat, musiikki, kuvataide, taiteilijayhteisöt, henkilöhistoria, historia, Järvenpää, Tuusula, Sibelius, Jean, Sibelius, Aino
Ainola on yksi Suomen merkittävimmistä kulttuurimuistomerkeistä. Kansainvälisestikin on ainutlaatuista, että talo on yhä alkuperäisessä asussaan. Tähän maailmaan avautuu ovi myös Ainola-kirjan lukijalle nyt, kun Jean Sibeliuksen syntymästä tulee kuluneeksi 150 vuotta.

Teos kertoo Ainolan rakentamisesta ja Sibeliusten arkisesta elämästä talossa. Runsaasti huomiota saa osakseen myös säveltäjän puoliso Aino, jota ilman suuren talouden hoito tuskin olisi onnistunut.

Kirjan kirjoittajina ovat arkkitehti Severi Blomstedt, tutkija Julia Donner, professori Esko Häkli, professori Riitta Konttinen ja tutkija Markku Hartikainen. Valokuvataiteilija Taneli Eskola on ottanut upeat kuvat Ainolasta juuri tätä kirjaa varten, ja myös monet historiallisista kuvista ovat ennen julkaisemattomia.

Kirja ilmestyy samanaikaisesti myös ruotsiksi ja englanniksi.


Tuotesuositukset