Alexander Järnefelt — kenraali ja suomalaisuustaistelija

Yrjänä, Jouni; Keskisarja, Teemu
Nimeke: Alexander Järnefelt — kenraali ja suomalaisuustaistelija
Tekijät: Yrjänä, Jouni (Kirjoittaja)
Keskisarja, Teemu (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789522221148
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 24,00 € (21,82 € alv 0 %)

Kustantaja: SKS Kirjat
Sarja: Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran toimituksia 1234
Painos: 1. painos, 2009
Kieli: suomi
Sivumäärä: 492
Tuoteryhmät: Historia
SKS:n Toimituksia
Kirjastoluokka: 99.1 Elämäkerrat. Muistelmat
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: kenraalit, kuvernöörit, senaattorit, topografit, fennomania, suomalaisuusliike, kansallisuusaate, historia
Alexander Järnefelt oli ansioitunut topografi kenraali, senaattori ja omiensa arvostama suomalaisuustaistelija. Jälkimaailma muistaa hänet parhaiten tunnetun kulttuuriperheen isänä.

Järnefelt edusti Helsingin ja koko Suomenkin suomikiihkoisessa liikkeessä upseerikuntaa pitkään yksinään. Mistä hänen vahva vakaumuksensa versoi? Ja mikä oli hänen suhteidensa merkitys, kun fennomaanit lopulta kelpuutettiin hallituspuolueeksi?

Teoksessa seurataan Järnefeltin elämää lapsuudesta Haminan kadettikoulun ja Pietarin sotilasakatemioiden kautta työtehtäviin Suomessa, Venäjällä ja Bulgariassa. Tutkimus syventyy seikkaperäisesti Järnefeltin työhön Kuopion ja Vaasan läänien kuvernöörinä. Kirja tuo esille elävästi myös kulttuuria laaja-alaisesti suosineen Järnefeltin perhe-elämää ja sen ristiriitoja, jotka kärjistyivät perheenpään yhteiskunnallisen uran huipentuessa.


Tuotesuositukset