Arkistot ja kulttuuriperintö

Hupaniittu, Outi; Peltonen, Ulla-Maija
Nimeke: Arkistot ja kulttuuriperintö
Tekijät: Hupaniittu, Outi (Toimittaja)
Peltonen, Ulla-Maija (Toimittaja)
Tuotetunnus: 9789518582826
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 25,00 € (22,73 € alv 0 %)

Kustantaja: Suomalaisen Kirjallisuuden Seura
Sarja: Tietolipas 268
Painos: 2021
Julkaisuvuosi: 2021
Kieli: suomi
Sivumäärä: 263
Tuoteryhmät: Syksy 2021
Historia
Tietolipas
Kirjastoluokka: 06.4 Arkistot
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: arkistot, kulttuuriperintö, säilytys, valinta, kokoelmat, arkistointi, arkistoaineistot, yksityisarkistot, arkistoala, historia
Arkistot ja kulttuuriperintö on keskustelunavaus suomalaisen arkistotoiminnan mekanismeista, käytänteistä ja tavoitteista. 1800-luvulta 2000-luvulle kulttuuriperinnön muotoutuminen on ollut ja on edelleen aktiivisen vallankäytön, muistamisen ja unohtamisen prosessi.

Mitä tapahtuu ennen kuin aineisto päätyy arkistoon? Mitä tapahtuu arkistossa? Miten arkistolliset ratkaisut ilmenevät, ja miten ne vaikuttavat ja ovat vaikuttaneet tutkimukseen? Kokoelman kirjoittajat tarkastelevat yksityisarkistojen kulttuuriperintöaineistoja eri näkökulmista ja eri aikatasoilla. Keskiössä on arkistojen muodostamisen taustalla vaikuttavien valintojen ja niihin kytkeytyvien kulttuuristen käsitysten sekä valtarakenteiden analyysi. Teos haastaa arkistoalan toimijoita ja organisaatioita pohtimaan omia toimintatapojaan ja tekemään näkyväksi aktiivisia valintojaan.


Tuotesuositukset