Arkkitehdin pöydässä — miljöitä ja makuja

Helkama, Iris; Blåfield-Aaltonen, Inga
Nimeke: Arkkitehdin pöydässä — miljöitä ja makuja
Tekijät: Helkama, Iris (Kirjoittaja)
Blåfield-Aaltonen, Inga (Kirjoittaja)
Rista, Elvi (Valokuvaaja, tekijä)
Träskelin, Rauno (Valokuvaaja, tekijä)
Tuotetunnus: 9789522223142
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 29,00 € (26,36 € alv 0 %)

Suoja ja ruoka ovat perustarpeitamme, mutta hienoistuneimmillaan myös huippumuotoilua ja taidetta. Arkkitehdin pöydässä avaa kiehtovia näkökulmia tilan ja maun liittoon, arkkitehtuurin ja gastronomian suhteeseen. Kirja kutsuu tutustumaan tiloihin, joita ruokailuun on suunniteltu arjen, juhlien ja rituaalien näyttämöiksi ja ruokakulttuuriin, jota niissä on harjoitettu.

Teos esittelee arkkitehtonisesti kiinnostavia tiloja Hvitträskistä Aino ja Alvar Aallon kotiin, pohjalaisesta talonpoikaistalon tuvasta Viikin Norssiin, merikapteeni Sundmanin talosta Eduskuntatalon kahvilaan. Tiloihin liittyy reseptejä ja ateriakokonaisuuksia, joista osa on suunniteltu tätä teosta varten.

Kaikkiaan teos sisältää 50 uutta tai kulttuurihistoriallisesti kiinnostavaa reseptiä. Teoksessa pohditaan myös mitä on hyvä maku arkkitehtuurissa, mitä yhteistä on arkkitehdin ja kokin työllä ja miten tila vaikuttaa kokemukseemme ruokailusta. Omasta suhteestaan tilaan ja ruokakulttuuriin kirjoittavat Inga Blåfield-Aaltosen ja Iris Helkaman lisäksi arkkitehtiprofessorit Vilhelm Helander, Markku Komonen, Juhani Pallasmaa ja Marja Sarvimäki sekä tutkija Arne Hästesko. Usean ruokalajin kokonaisuuksia kirjaan ovat suunnitelleet keittiömestarit Michael Björklund, Aki Wahlman ja Jorma Vähä-Savo. Arkkitehdin pöydässä on kuvitettu valokuvaajien Rauno Träskelin ja Elvi Rista ottamin upein kuvin. Kokonaisuutta elävöittävät arkistojen kätköistä etsityt kuvat ja piirustukset, joista monet ovat ennen julkaisemattomia.


Tuotesuositukset