Armas Järnefelt — kahden maan mestari

Salmi, Hannu
Nimeke: Armas Järnefelt — kahden maan mestari
Tekijät: Salmi, Hannu (Toimittaja)
Tuotetunnus: 9789522220578
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 19,00 € (17,27 € alv 0 %)

Kustantaja: SKS Kirjat
Sarja: Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran toimituksia 1204
Painos: 1. painos, 2009
Kieli: suomi
Sivumäärä: 438
Tuoteryhmät: Kulttuuri
SKS:n Toimituksia
Kirjastoluokka: 78.99 Henkilöhistoria
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: elämäkerrat, säveltäjät, kapellimestarit, työskentely ulkomailla, sävellykset, taidemusiikki, kuoromusiikki, laulumusiikki, orkesterimusiikki, musiikinhistoria, säveltäjien teosluettelot, diskografiat
Säveltäjä ja kapellimestari Armas Järnefelt (1869-1958) tunnettiin kahden maan kansalaisena. Hän varttui 1800-luvun lopun fennomaanisessa ympäristössä, mutta teki pitkän uran Tukholmassa, Ruotsin kuninkaallisen oopperan hovikapellimestarina.

Teoksessa hahmottuu ensimmäistä kertaa kokonaiskuva Armas Järnefeltin elämän kohokohdista ja ristiriidoista, loistavasta kapellimestariurasta ja monipuolisesta sävellystuotannosta. Kirja seuraa lahjakkaan muusikon vaiheita Järnefeltien kulttuurikodissa vietetystä lapsuudesta opintoihin Berliinissä ja Pariisissa sekä kapellimestarivuosiin Tukholmassa ja Helsingissä. Orkesterinjohtamisen rinnalla Järnefelt sävelsi ahkerasti: hänen tuotantonsa käsitti niin orkesteriteoksia ja kantaatteja kuin yksinlauluja ja kuorosävellyksiäkin.

Musiikkielämän vaikuttajien ja tutkijoiden kirjoittama teos perustuu laajaan lähdeaineistoon ja sisältää runsaasti aiemmin julkaisemattomia valokuvia.


Tuotesuositukset