Bi- ja panseksuaalisuus

Kangasvuo, Jenny
Nimeke: Bi- ja panseksuaalisuus
Tekijät: Kangasvuo, Jenny (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789518582215
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Ilmestymispäivä: 14.7.2022
Hinta: 24,00 € (21,82 € alv 0 %)

Kustantaja: SKS Kirjat
Sarja: Kirjokansi 260
Painos: 2022
Julkaisuvuosi: 2022
Kieli: suomi
Sivumäärä: 400
Tuoteryhmät: Syksy 2022
Historia
Yhteiskunta
Kirjastoluokka: 32.2 Ihmisoikeudet. Kansalaisen asema yhteiskunnassa
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: biseksuaalisuus, panseksuaalisuus, biseksuaalit, seksuaalivähemmistöt, identiteetti, ihmissuhteet, yhteisöt, asenteet, näkymättömyys, kokemukset, lehdistökirjoittelu, media, kulttuuri, kulttuurihistoria
Äänikirja, 2022
MP3
17,90 €

E-kirja, 2022
EPUB
14,90 €

Bi- ja panseksuaalisuuteen suhtaudutaan edelleen usein vähätellen: ne ovat yhtä aikaa näkymättömiä sekä ennakkoluulojen ja väärinkäsitysten varjostamia. Eivätkä syrjintä ja ennakkoluulot rajoitu ainoastaan valtakulttuuriin, vaan bi- ja panseksuaalit kohtaavat kielteisiä asenteita myös sateenkaariyhteisön sisällä. Vastapainona näkymättömyydelle on kokemus vapaudesta rakastaa, solmia ihmissuhteita ja toteuttaa seksuaalisuuttaan omaehtoisesti.

Jenny Kangasvuon tekemät haastattelut antavat äänen yksilöllisille kokemuksille, joissa on yllättävän paljon samaa sukupolvesta riippumatta. Kangasvuon omat kokemukset elämästä biseksuaalina taustoittavat ja värittävät teosta. Lisäksi hän on tutkinut, miten bi- ja panseksuaalisuudesta on viimeisen 50 vuoden aikana kirjoitettu suomalaisessa lehdistössä. Teos myös kartoittaa suomalaisen bi- ja panseksuaalisuuden sekä ylipäätään suomalaisen seksuaalikulttuurin historiaa.

FT Jenny Kangasvuo on kulttuuriantropologi ja kirjailija, jonka erityisalaa ovat seksuaalisuus ja ruumiillisuus niin tutkimuksessa kuin tarinoissa.
 


Tuotesuositukset