Bi- ja panseksuaalisuus

Kangasvuo, Jenny
Nimeke: Bi- ja panseksuaalisuus
Tekijät: Kangasvuo, Jenny (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789518582215
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Ennakkotilattavissa. Tuote ilmestyy 8.8.2022 ja toimitetaan sen jälkeen.
Ilmestymispäivä: 8.8.2022
Hinta: 32,00 € (29,09 € alv 0 %)

Kustantaja: SKS Kirjat
Sarja: Kirjokansi 260
Painos: 2022
Julkaisuvuosi: 2022
Kieli: suomi
Sivumäärä: 300
Tuoteryhmät: Syksy 2022
Historia
Yhteiskunta
Kirjastoluokka: 32.2 Ihmisoikeudet. Kansalaisen asema yhteiskunnassa
Millaista oli elää biseksuaalina viisikymmentä vuotta sitten? Entä panseksuaalina tänään? Miten järjestää elämä, joka asettuu seksuaalisuuden itsestäänselvimpien lokeroiden ulkopuolelle?

Muut seksuaalivähemmistöt ovat saavuttaneet yleistä hyväksyttävyyttä, mutta bi- ja panseksuaaleihin suhtaudutaan edelleen usein vähätellen. Heidän seksuaalisuutensa on näkymätöntä: sitä pitää jatkuvasti selittää ja puolustaa, omat kokemukset jäävät toistuvasti ennakkoluulojen ja väärinkäsitysten varjoon. Vastapainona näkymättömyydelle on kokemus vapaudesta rakastaa, solmia ihmissuhteita ja toteuttaa seksuaalisuuttaan omaehtoisesti.

Tämä teos kartoittaa suomalaisen bi- ja panseksuaalisuuden historiaa viidenkymmenen vuoden ajalta. Sen pohjana ovat kymmenet eri vuosikymmenillä tehdyt haastattelut, laaja mediasta kerätty aineisto sekä Kangasvuon omat kokemukset elämästä biseksuaalina.

FT Jenny Kangasvuo on kulttuuriantropologi ja kirjailija, jonka erityisalaa ovat seksuaalisuus ja ruumiillisuus niin tutkimuksessa kuin tarinoissa.


Tuotesuositukset