Bjarmien vallan kukoistus ja tuho — Historiaa ja runoutta

Haavio, Martti
Nimeke: Bjarmien vallan kukoistus ja tuho — Historiaa ja runoutta
Tekijät: Haavio, Martti (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789518580105
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 24,00 € (21,82 € alv 0 %)

Kustantaja: SKS Kirjat
Sarja: Kirjokansi 181
Painos: 2018
Julkaisuvuosi: 2018
Kieli: suomi
Sivumäärä: 297
Tuoteryhmät: Historia
Kansanusko ja uskontotiede
Kansanuskon klassikot
Kirjastoluokka: 92.1 Suomen historia, esi- ja varhaishistoria
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: suomalais-ugrilaiset kansat, itämerensuomalaiset kansat, vepsäläiset, lyydiläiset, historia, viikinkiaika, keskiaika, kirjalliset lähteet, suullinen perinne, saagat, myytit
Bjarmia eli Bjarmien maa on islantilaisissa saagoissa ja muissa keskiaikaisissa lähteissä esiintyvä alue, joka sijaitsi Jäämeren tai Vienanmeren rannoilla. Bjarmeja on perinteisesti pidetty suomalaisugrilaisena kansana, joka vaurastui käymällä kauppaa suurten jokien varrella. Viikinkien ja myöhemmin mongolien hyökkäykset koituivat lopulta Bjarmien maan tuhoksi, mutta tarina tästä muinaisesta suomensukuisesta kansasta jäi elämään saagoihin.

Bjarmien vallan kukoistus ja tuho ilmestyi ensi kertaa vuonna 1965. Klassikkoteoksen uuden painoksen esipuheen on kirjoittanut kaunokirjallisuuden Finlandiavoittaja Juha Hurme.

Martti Haavio (1899-1973) oli kansanrunouden ja mytologian tutkija. Hän toimi kansanrunoudentutkimuksen professorina Helsingin yliopistossa. Akateemisen uransa ohella Haavio julkaisi runoja kirjailijanimellä P. Mustapää.

Osa kansanuskon klassikoiden sarjaa


Tuotesuositukset