Breathe — andas liksom

Orenius, Melanie; Porola, Laura; Donner, Ulla
Nimeke: Breathe — andas liksom
Alkuteos: Breathe - niinku hengitä
Tekijät: Orenius, Melanie (Kirjoittaja)
Porola, Laura (Kirjoittaja)
Donner, Ulla (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789518585414
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Ilmestymispäivä: 26.3.2024
Hinta: 21,00 € (19,09 € alv 0 %)

Alkuteos: Breathe - niinku hengitä
Kustantaja: SKS Kirjat
Sarja: Kirjokansi 366
Painos: 2024
Julkaisuvuosi: 2024
Kieli: ruotsi
Sivumäärä: 103
Tuoteryhmät: Kevät 2024
Taide ja arkkitehtuuri
Böcker på svenska
Kirjastoluokka: 70 TAIDE. TAIDEHISTORIA
Hur borde man bete sig på ett konstmuseum (eller här i världen överlag)? Och varför är konst så konstigt? Vad händer om man inte fattar något alls?

Lumi och Niki, 14 år gamla och best friends forever, åker till Helsingfors. Det viktigaste med resan är naturligtvis att komma bort från ”Fisboda” men de ska också titta på Lumis kusins konstverk som blivit valt (!!!) till en utställning på ett stort konstmuseum. Kusinen har bara inte gått med på att berätta hur verket ser ut.

Konstmuseet är ändå inte riktigt vad Lumi och Niki hade förväntat sig. Vad gör fotis-Alfa från nian där? Vad händer om man tar en tupplur i museet? Kommer Lumi och Niki någonsing att hitta kusinens konstverk mitt bland apokalypshästar och alla underliga performanser?

Breathe - andas liksom utforskar hur de vuxnas museivärld ser ut genom de ungas ögon. Men framför allt berättar boken om hur viktigt det är att dela glädje, besvikelser, ångestkänslor och naturligtvis en chipspåse med sin bästa vän.

Bokens författare Melanie Orenius och Laura Porola är bildkonstpedagoger vid Amos Rex konstmuseum. Händelserna är inspirerade av verkliga möten mellan museipersonal och besökare och väcks till liv av Ulla Donners illustrationer.


Tuotesuositukset