Edistyksen luvattu maailma — edistysusko maailmannäyttelyissä 1851-1915

Syrjämaa, Taina
Nimeke: Edistyksen luvattu maailma — edistysusko maailmannäyttelyissä 1851-1915
Tekijät: Syrjämaa, Taina (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789517469425
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 21,00 € (19,09 € alv 0 %)

Kustantaja: Suomalaisen Kirjallisuuden Seura
Sarja: Historiallisia tutkimuksia 234
Painos: 1. painos, 2007
Kieli: suomi
Sivumäärä: 261
Tuoteryhmät: Historia
Historiallisia Tutkimuksia
Kirjastoluokka: 91.8 Uusin aika
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: kansainvälisyys, ihanteet, maailmannäyttelyt, näyttelytilat, arkkitehtuuri, rakennukset, laitteet, koneet, visuaalisuus, spektaakkelit, taideteollisuus, kansallinen identiteetti, nationalismi, teknologinen kehitys, globalisaatio, historia, edistys, rakennelmat
1800-luvun puolivälistä ensimmäiseen maailmansotaan ulottuvana aikana maailmannäyttelyt esittivät ja tuottivat edistyksen ilosanomaa, jonka mukaan ihmisen kyvyillä ei juuri ole rajoja. Suurimmissa maailmannäyttelyissä kymmenet miljoonat ihmiset kävivät todistamassa, miten teknologia kehittyi ja ihminen vaurastui. Oma aikamme on yhä monin tavoin sidoksissa 1800-luvun ajatusmaailmaan: odotamme tulevaisuudelta teknologista kehitystä, aineellista vaurautta ja yhä suurempaa hyvinvointia.

Teoksessa tutkitaan yhtä keskeistä vaihetta arkisen, populaarin edistysuskon rakentumisessa maailmannäyttelyiden kautta. Ilmiötä tarkastellaan perehtymällä ensinnäkin maailmannäyttelyarkkitehtuuriin sekä katsomisen ja havaitsemisen tapoihin.

Toinen merkittävä teema on kansallisen ja kansainvälisen kohtaaminen nopeasti globalisoituvassa maailmassa. Lisäksi keskitytään siihen, miten koneita, teollisuustuotteita ja taideteollisuutta esiteltiin suurelle yleisölle.


Tuotesuositukset