Eija-Liisa Ahtila — metsässä on lintu

Sivonen, Pauli
Nimeke: Eija-Liisa Ahtila — metsässä on lintu
Tekijät: Sivonen, Pauli (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789522225467
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 26,00 € (23,64 € alv 0 %)

Kustantaja: SKS Kirjat
Sarja: Kirjokansi 57
Painos: 2014
Julkaisuvuosi: 2014
Kieli: suomi
Sivumäärä: 191
Tuoteryhmät: Taide ja arkkitehtuuri
Kirjastoluokka: 70.92 Yleinen taidehistoria, Suomi
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: kuvataiteilijat, videotaide, installaatiot, maisema, tila, luontosuhde, taideteokset, kuvataide, nykytaide, tulkinta
Eija-Liisa Ahtilan taide ihastuttaa ja ihmetyttää. Videoteosten huolella rakennetut realistiset maailmat rikkoutuvat fantasianomaisiin jaksoihin, ja usealle kuvapinnalle levittäytyvä kerronta hämmentää. Tarinat vievät katsojan ajatuksia herättäville retkille ihmismielen syövereihin.

Ahtila on kaikkien aikojen kansainvälisesti tunnetuin ja menestynein suomalainen taiteilija. Hänen näyttelyitään on ollut esillä tärkeimmissä museoissa ja gallerioissa, ja teoksia on ostettu merkittäviin kokoelmiin. Viime vuosina Ahtila on käsitellyt teoksissaan erityisesti ihmisten ja eläinten välistä suhdetta sekä ihmisten suhdetta luontoon. Teoksessa pohditaan Ahtilan teoksia lähilukemalla erityisesti niistä välittyvää luontosuhdetta. Samalla kirjaa voi lukea yleisempänä esittelynä Eija-Liisa Ahtilasta ja hänen taiteestaan.

FT Pauli Sivonen on historioitsija, taidehistorioitsija ja kulttuuriantropologi. Aiemmissa kirjoissaan hän on tutkinut esimerkiksi talvi- ja jatkosodan kokemushistoriaa, suomalaista metsästyskulttuuria ja palokuntien kulttuurihistoriaa. Hän työskentelee Serlachius-museoiden johtajana Mäntässä.


Tuotesuositukset