Ester Helenius — Värihurmion palvoja

Palin, Tutta
Nimeke: Ester Helenius — Värihurmion palvoja
Tekijät: Palin, Tutta (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789522227027
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 24,00 € (21,82 € alv 0 %)

Kustantaja: SKS Kirjat
Sarja: Kirjokansi 113 Hämeenlinnan taidemuseon julkaisuja
Painos: 2016
Julkaisuvuosi: 2016
Kieli: suomi
Sivumäärä: 160
Tuoteryhmät: Taide ja arkkitehtuuri
Kirjastoluokka: 70.92 Yleinen taidehistoria, Suomi
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: taidenäyttelyt, näyttelyt, kuvataide, maalaustaide, piirustustaide, kulttuurivaikutukset, taidemaalarit, kuvataiteilijat, henkilöhistoria
Hämeenlinnan Taidemuseon näyttelyn yhteydessä julkaistava kirja valottaa Ester Heleniuksen (1875-1955) taiteilijantietä ja tuotantoa koko hänen 1890-luvulta 1950-luvulle ulottuneen uransa ajalta. Se on ensimmäinen laajempi tutkimus tästä omana aikanaan yhtä hyvin suuren yleisön kuin kriitikoidenkin tuntemasta ja arvostamasta taiteilijasta.

Heleniuksen herkkävireinen ja tunnevoimainen värimaalaus ammensi ranskalaisesta taiteesta ja kulttuurista mutta käsitteli myös suomalaiseen kansanelämään liittyviä teemoja. Lukuisilta Pariisin-matkoiltaan hänellä oli tuomisinaan Montparnassen kahviloissa ja kaduilla piirrettyjä henkilökuvia.

Kirja sijoittaa Heleniuksen aikansa kulttuurisiin virtauksiin ja sosiaalisiin verkostoihin. Ydinaineistona ovat Hämeenlinnan Taidemuseon kokoelmat, ennen muuta Ester Heleniuksen testamenttikokoelma ja M. S. Elomaan lahjoituskokoelma.


Tuotesuositukset