Evoluutio — Miten lajit kehittyvät?

Valste, Juha
Nimeke: Evoluutio — Miten lajit kehittyvät?
Tekijät: Valste, Juha (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789522229243
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 24,00 € (21,82 € alv 0 %)

Kustantaja: SKS Kirjat
Sarja: Kirjokansi 157
Painos: 2018
Julkaisuvuosi: 2018
Kieli: suomi
Sivumäärä: 238
Tuoteryhmät: Luonnontieteet
Kirjastoluokka: 56.41 Kehitysoppi. Evoluutio
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: evoluutio, evoluutioteoria, elämän synty, lajit, lajiutuminen, luonnonvalinta, populaatiot, perimä, geenit, ihminen, esihistoria
E-kirja, 2018
EPUB
6,90 €

Ihmisen ja simpanssin perimä on yli 90-prosenttisesti identtinen, mutta milloin tiemme erkanivat? Evoluutiotutkimuksen kehitys on tarkentanut vastauksia.

DNA-tutkimus on tuonut mukanaan kokonaan uusia menetelmiä eri eliöiden sukulaisuuden selvittämiseen, ja saamme koko ajan uutta tietoa siitä, miten lajit kehittyvät. Uudella tekniikalla on mahdollista verrata jopa 300 000 vuotta sitten eläneiden ihmisten perimää nykyihmiseen. Erityisesti ajatukset lajien risteytymisestä ja evoluution nopeudesta eroavat vielä muutama kymmenen vuotta sitten vallinneista käsityksistä huomattavasti.

Evoluutiobiologia kiinnostaa valtavasti niin tutkijoita kuin tavallisia ihmisiä, ja samalla se herättää edelleen ristiriitaisiakin näkemyksiä. Juha Valsteen uusin teos päivittää tietomme evoluutiosta ajan tasalle.

Juha Valste on evoluutiobiologi, toimittaja ja tietokirjailija. Hän on julkaissut useita tietokirjoja ihmisen evoluutiosta.


Tuotesuositukset