Haluatko historiankirjoittajaksi?

Lappalainen, Jussi T.
Nimeke: Haluatko historiankirjoittajaksi?
Tekijät: Lappalainen, Jussi T. (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789517464109
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 26,00 € (23,64 € alv 0 %)

Kustantaja: Suomalaisen Kirjallisuuden Seura
Sarja: Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran Toimituksia 895
Painos: 2. painos, 2021
Julkaisuvuosi: 2002
Kieli: suomi
Sivumäärä: 203
Tuoteryhmät: Kevät 2021
Historia
SKS:n Toimituksia
Kirjastoluokka: 90.1 Historianfilosofia. Kulttuurifilosofia
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: historiantutkimus, historiikit, historiankirjoitus, lähdeaineisto, lähdekritiikki, julkaisun laadinnan oppaat, tieteellinen kirjoittaminen, arkistot, asiakirjat
Haluatko historiankirjoittajaksi on käytännön työtapaopas historian tutkimusta aloittaville, niitä vasta suunnitteleville sekä harrastajatutkijoille. Kirja kuljettaa lukijansa havainnollisesti tutkimusidean synnystä aina valmiin tekstin julkaisemiseen saakka ja opettaa kädestä pitäen tietokoneen mahdollisimman monipuolista hyödyntämistä historiankirjoittamisen prosessin eri vaiheissa. Kirjasta henkii sanoma sekä historiantutkimuksen vaativuudesta että sen hauskuudesta.

Kirja ei juurikaan 'taivastele' teorioilla, vaan pitää koko ajan jalat tiukasti maan pinnalla. Se painottaa huolellista suunnittelua, kysymyksenasettelua ja ajatustyötä. Siinä ovat myös yksinkertaiset perusohjeet aineistojen matemaattisesta käsittelystä ja niiden havainnollistamisesta diagrammein ja kartoin. Erityisesti kirja korostaa kirjoittamisen ja kielen tärkeyttä historian tutkimustyön kaikissa vaiheissa.

Kirjan tekijän, emeritusprofessori Jussi T. Lappalaisen taustalla on monikymmenvuotinen työ tutkijana ja yliopistonopettajana, mutta myös kokemusta sanomalehden ja kustannusliikkeen toimittajana. Hänen asiantuntemuksellaan tätä kirjaa ei ole ollut tarvetta kirjoittaa otsa syvässä tieteen rypyssä. Vankan ja käytännönläheisen tietopaketin lisäksi kirja tarjoaa paikoin riemastuttavan hauskan lukukokemuksen.


Tuotesuositukset