Hopes and Fears for the Future in Early Modern Sweden, 1500-1850

Karonen, Petri
Nimeke: Hopes and Fears for the Future in Early Modern Sweden, 1500-1850
Tekijät: Karonen, Petri (Toimittaja)
Tuotetunnus: 9789522221421
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 24,00 € (21,82 € alv 0 %)

Kustantaja: Suomalaisen Kirjallisuuden Seura
Sarja: Studia Historica 79
Painos: 1. painos, 2009
Kieli: englanti
Sivumäärä: 370
Tuoteryhmät: Historia
Books in English
Kirjastoluokka: 92.4 Suomen historia, Ruotsin suurvalta-aika
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: poliittinen historia, sosiaalihistoria, aatehistoria, mentaliteettihistoria, naishistoria, yhteiskunnallinen muutos, tulevaisuudenodotukset, pelko, sosiaalinen liikkuvuus, sääty-yhteiskunta, yhteiskuntaluokat, sosiaaliset suhteet, kaupunkikulttuuri, poliittinen kulttuuri, Ruotsin vallan aika, historia
Sääty-yhteiskunnassa ihmisten odotettiin pysyvän säädyssään koko elämänsä ajan. Ihmisillä oli kuitenkin unelmia ja toiveita; monet tavoittelivat parempaa tulevaisuutta. Tähän tarvittiin hyvän onnen lisäksi suunnittelua ja monenlaisia taktiikoita. Myös epäonnistuminen oli mahdollista, mikä saattoi aiheuttaa epätoivoa ja pelkoa. Tällaisten toimintatapojen ja tunteiden tutkimus on aiemmin jäänyt vähälle huomiolle historiantutkimuksessa. Teoksessa viisitoista tutkijaa tarkastelee ruotsalais-suomalaista yhteiskuntaa toiveiden ja pelkojen kautta.

Kirjassa teemaa käsitellään muun muassa varhaismodernien aikojen kulttuurihistorian, mentaliteettien historian sekä poliittisen kulttuurin tutkimuksen näkökulmista.


Tuotesuositukset