Hyvän elämän filosofiaa

Niiniluoto, Ilkka
Nimeke: Hyvän elämän filosofiaa
Tekijät: Niiniluoto, Ilkka (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789522222404
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 24,00 € (21,82 € alv 0 %)

Kustantaja: SKS Kirjat
Sarja: Kirjokansi 74
Painos: 3. painos, 2016
Julkaisuvuosi: 2015
Kieli: suomi
Sivumäärä: 328
Tuoteryhmät: Filosofia
Kirjastoluokka: 17 ETIIKKA. ELÄMÄNFILOSOFIA. ESTETIIKKA
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: hyvä elämä, filosofia, elämänfilosofia, onnellisuus, elämäntaito, ihmiskuva, oppiminen, sivistys, kulttuuri, eettisyys, elämänkatsomus, maailmankatsomus, humanismi, arvot (käsitykset), elämänkaari
Äänikirja, 2020
MP3
14,90 €

E-kirja, 2015
EPUB
6,90 €

Lisääkö rikkaus onnellisuutta? Miten erottaa hyvä ja paha ilman uskontoa? Miksi kuolemaa ei tarvitse pelätä?

Professori Ilkka Niiniluodon teos on punnittu puheenvuoro ihmisen mahdollisuuksista hyvään elämään. Se pohtii perusasioita, joita kukaan ajatteleva ihminen ei voi sivuuttaa: tahdon vapautta, viisauden olemusta ja oppimisen iloa. Miten filosofit ovat näitä vaikeita asioita arvioineet?

Niiniluoto nojautuu uskonnollisten oletusten sijasta tieteelliseen ihmiskäsitykseen. Hänen mukaansa ihmisenä olemisen ytimenä on tiedostaa itsensä ainutkertaisena olentona, jolla on mahdollisuus toteuttaa omia kykyjään ja pitää huolta toisista oikeudenmukaisella tavalla.

Helsingin yliopiston rehtorina toiminut professori Ilkka Niiniluoto tunnetaan kantaa ottavana keskustelijana, joka on käsitellyt humanististen arvojen ja tieteellisen sivistyksen merkitystä kulttuurissamme. Tämä humaani teos on läpileikkaus hänen arvostetusta ajattelustaan.


Tuotesuositukset