Ihmesatujen historia — Näkökulmia kirjailijoiden, kansankertojien ja tutkijoiden traditioon

Apo, Satu
Nimeke: Ihmesatujen historia — Näkökulmia kirjailijoiden, kansankertojien ja tutkijoiden traditioon
Tekijät: Apo, Satu (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789522229267
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 24,00 € (21,82 € alv 0 %)

Kustantaja: Suomalaisen Kirjallisuuden Seura
Sarja: Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran Toimituksia 1434
Painos: 2018
Julkaisuvuosi: 2018
Kieli: suomi
Sivumäärä: 408
Tuoteryhmät: Kansanperinne
SKS:n Toimituksia
Kirjastoluokka: 81.2 Kansansadut. Kansantarinat
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: kirjallisuudentutkimus, ihmesadut, kansansadut, sadut, klassikot, kerronta, aiheet, motiivit (aihelmat), henkilökuvaus, satuolennot, prinsessat, kansanperinne, suullinen perinne, kansankertojat, kirjailijat, tulkinta, perinne, folkloristiikka, kirjallisuudenhistoria
Mistä sadut tulevat?

Suosituimman selityksen mukaan sadut ovat lähtöisin kansan suullisesta kerronnasta. Todellisuudessa monet klassikkosadut ovat kuitenkin päätyneet kansanperinteeseen painetun kirjallisuuden välittäminä, ja maineikkailla satukokoelmilla - muun muassa Hanhiemon saduilla ja Grimmin saduilla - on ollut tässä tärkeä rooli.

Ihmesatujen historia käsittelee satujen ja niiden tutkimisen taustoja lajin kuuluisimpien kertomusten, niin sanottujen prinsessasatujen avulla. Elävästi kirjoitettu teos selvittää Tuhkimon, Ruususen, Lumikin, Kaunottaren ja Hirviön sekä Cupidon ja Psychen vaiheet. Näiden Suomessakin tuttujen satujen historia ulottuu aina roomalaiseen antiikkiin saakka.

Satu Apo on Helsingin yliopiston folkloristiikan emeritaprofessori. Hän on julkaissut vuosikymmenten kuluessa useita alan keskeisiä perusteoksia.


Tuotesuositukset