Interrail-muistoja

Manka, Mikko
Nimeke: Interrail-muistoja
Tekijät: Manka, Mikko (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789518581409
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Ilmestymispäivä: 14.1.2022
Hinta: 19,00 € (17,27 € alv 0 %)

Kustantaja: SKS Kirjat
Sarja: Kirjokansi 236
Painos: 2022
Julkaisuvuosi: 2022
Kieli: suomi
Sivumäärä: 367
Tuoteryhmät: Historia
Yhteiskunta
Kulttuuri
Kevät 2022
Kirjastoluokka: 40.7 Matkailu. Turismi
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: interrailmatkailu, matkat, matkailu, nähtävyydet, kaupungit, junamatkailu, muistot, kokemukset, nuoret, muistitieto, kokemuskerronta
E-kirja, 2022
EPUB
14,90 €

"Lähdön hetken viimein koittaessa kaikkien ennakkovalmistelujen jälkeen tunnelma oli usein
niin korkealla, että nuoren reilaajan jalat tuntuivat irtoavan maasta."


Interrail-matka on ollut monelle ensimmäinen kokemus muista maista ja kulttuureista: eurooppalaiset kaupungit muuttuivat nimistä paikoiksi, mielikuvat omakohtaisiksi kokemuksiksi.

Interrailmuistoja kokoaa nuorisomatkailun klassikoksi kehittyneen interrailin tarinan ensimmäistä kertaa yksiin kansiin. Reilaajat muistelevat, millaista oli matkailu aikana ennen kännyköitä, internetiä, maksukortteja ja yhteisvaluuttaa.

Interrail sai alkunsa Kansainvälisen rautatieliiton juhlavuoden 1972 erikoistarjouksesta. Viisi vuosikymmentä myöhemmin yhä uudet ikäluokat hullaantuvat junamatkailun vapaudesta.

"Äkkiä vuonna 1972 Eurooppa oli auki. Sitä ennen oli käyty ehkä piikomassa Britanniassa tai kesätöissä Saksassa ja haaveiltu jostain Roomasta Alppien takana. Äkkiä saatoit mennä minne huvittaa: käväistä saman tien Madridissa, Roomassa ja Ateenassa. Moni kävikin. Se oli kuin meiltä olisi murtunut pieni Berliinin muuri."

- Ilkka MalmbergTuotesuositukset