Interrail-muistoja

Manka, Mikko
Nimeke: Interrail-muistoja
Tekijät: Manka, Mikko (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789518581409
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Ennakkotilattavissa. Tuote ilmestyy 14.1.2022 ja toimitetaan sen jälkeen.
Ilmestymispäivä: 14.1.2022
Hinta: 30,00 € (27,27 € alv 0 %)


Kustantaja: SKS Kirjat
Sarja: Kirjokansi 236
Painos: 2022
Julkaisuvuosi: 2022
Kieli: suomi
Sivumäärä: 280
Tuoteryhmät: Historia
Yhteiskunta
Kulttuuri
Kevät 2022
Kirjastoluokka: 40.7 Matkailu. Turismi
Interrail-matka on ollut monelle ensimmäinen kokemus muista maista ja kulttuureista: eurooppalaiset kaupungit muuttuvat nimistä paikoiksi, mielikuvat omakohtaisiksi kokemuksiksi. Eikä interrailin aika ole ohi, vuosittain tuhannet suomalaisreilaajat ottavat edelleen rinkan selkäänsä ja suuntaavat raiteita pitkin Eurooppaan.

Interrail-muistoja kokoaa nuorisomatkailun klassikoksi kehittyneen interrailin tarinan yksiin kansiin. Reilaajat muistelevat, millaista oli matkailu aikana ennen kännyköitä, yhteisvaluuttaa tai maksukortteja. Välillä nukuttiin ulkona tai vahingossa golf-kentällä, jouduttiin taskuvarkaiden uhriksi ja elettiin ohikiitävää nuoruutta. Joillekin matka oli huvia, osalla se muutti käsitystä koko maailmasta. Reilaajien muistot heijastavat taakse jäänyttä maailmaa ja välillä myös kaipausta menneeseen aikaan.

50-vuotista taivaltaan vuonna 2022 juhliva interrail sai alkunsa Kansainvälisen Rautatieliiton, UIC:n, juhlavuoden 1972 erikoistarjouksesta. Viisi vuosikymmentä myöhemmin yhä uudet ikäluokat hullaantuvat junamatkailun vapaudesta.

"Äkkiä vuonna 1972 Eurooppa oli auki. Sitä ennen oli käyty ehkä piikomassa Britanniassa tai kesätöissä Saksassa ja haaveiltu jostain Roomasta Alppien takana. Äkkiä saatoit mennä minne huvittaa: käväistä saman tien Madridissa, Roomassa ja Ateenassa. Moni kävikin. Se oli kuin meiltä olisi murtunut pieni Berliinin muuri." Ilkka Malmberg


Tuotesuositukset