Jänis maailman myyteissä ja tarinoissa

Hjelt, Marjut
Nimeke: Jänis maailman myyteissä ja tarinoissa
Tekijät: Hjelt, Marjut (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789518584998
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Ilmestymispäivä: 19.7.2023
Hinta: 32,00 € (29,09 € alv 0 %)

Kustantaja: SKS Kirjat
Sarja: Kirjokansi 347
Painos: 2023
Julkaisuvuosi: 2023
Kieli: suomi
Sivumäärä: 163
Tuoteryhmät: Historia
Kansanusko ja uskontotiede
Kulttuuri
Syksy 2023
Kekri
Kirjastoluokka: 29 MUUT USKONNOT JA MYTOLOGIAT
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: jänikset, kani, kansanperinne, kansanusko, kertomusperinne, uskomusperinne, kansantarinat, myytit, mytologia, uskomukset, magia, eläimet
E-kirja, 2023
EPUB
14,90 €

Tutustu pitkäkorvien myyttiseen maailmaan!

Jänikset ja kaniinit ovat maailman myyteissä kaikkea muuta kuin arkoja saaliseläimiä ja suloisia lemmikkejä. Niiden joukossa on mahtavia luojajumalia, naisia suojelevia jumalattaria, kujeilevia petkuttajia, hillittömiä juopottelijoita, valepukuisia noitia ja hyväsydämisiä auttajia. Mutta miksi juuri jänis tuo pääsiäismunat, ja miten pitkäkorva on päätynyt kiinalaiseen kalenteriin?

Marjut Hjeltin teoksen myytit ja tarinat ovat peräisin eri puolilta maailmaa asteekkien valtakunnasta ja Afrikasta Siperiaan ja Tiibetiin saakka - suomalaista jänisperinnettä unohtamatta.

"Quetzalcoatl oli liikuttunut jäniksen hyväsydämisyydestä ja nosti sen Kuuhun. 'Vaikka olet vain pieni jänis, ihmiset tulevat muistamaan sinut aina', jumala sanoi. Tämän vuoksi jäniksen hahmo valaisee Kuussa koko ihmiskuntaa kaikkina menneinä ja tulevina aikoina."


Tuotesuositukset