Jenny Paulaharju — Maankiertäjän perintö

Paulaharju, Marjut
Nimeke: Jenny Paulaharju — Maankiertäjän perintö
Tekijät: Paulaharju, Marjut (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789518582888
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Ilmestymispäivä: 11.1.2022
Hinta: 20,00 € (18,18 € alv 0 %)

Kustantaja: SKS Kirjat
Sarja: Kirjokansi 291
Painos: 2022
Julkaisuvuosi: 2022
Kieli: suomi
Sivumäärä: 227
Tuoteryhmät: Historia
Kansanperinne
Elämäkerrat
Kevät 2022
Huhtikuun ystäväedut
Kirjastoluokka: 99 HENKILÖ- JA SUKUHISTORIA
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: perinteenkerääjät, puolisot, opettajat, tutkimustyö, tutkimusmatkat, perinteentutkijat, kansanperinne
E-kirja, 2022
EPUB
14,90 €

Elämäkerta pohjoisen kansanperinteen väsymättömästä kerääjästä.

Jenny Paulaharju (1878-1964) oli huomattava suomalainen tiedenainen ja maamme ensimmäisiä naispuolisia kansanperinteen kerääjiä. Yhdessä miehensä Samuli Paulaharjun kanssa hän teki haastatteluretkiä vaikeakulkuisille seuduille yli kahden vuosikymmenen ajan. Retket veivät milloin Lapin erämaihin, milloin Ruijaan tai Länsipohjaan. Matkoillaan Jenny tallensi suuren määrän erityisesti naisten ja lasten perinnetietoa.

Samuli Paulaharjun pojantyttären Marjut Paulaharjun kirjoittama elämäkerta kuljettaa lukijaa Jennyn ja Samulin matkoilla ja avaa kahden kiehtovan perinteenkerääjän työ- ja perhe-elämää. Teos näyttää, miten Jenny Paulaharjusta, herännäiskristillisyyden ohjaamasta, värikkäästä ja ristiriitaisesta persoonasta, kasvoi uuttera opettaja ja perinteenkerääjä sekä naisasianainen, joka oli vaatimassa tasa-arvoa erityisesti naisopettajille. Maankiertäjän perintö elää yhä.


Tuotesuositukset