Kalevalamittaisen runon tulkintoja (+cd)

Knuuttila, Seppo; Piela, Ulla; Tarkka, Lotte
Nimeke: Kalevalamittaisen runon tulkintoja (+cd)
Tekijät: Knuuttila, Seppo (Toimittaja)
Piela, Ulla (Toimittaja)
Tarkka, Lotte (Toimittaja)
Tuotetunnus: 9789522222114
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 44,00 € 9,90 € (9,00 € alv 0 %)


Kustantaja: Suomalaisen Kirjallisuuden Seura
Sarja: Kalevalaseuran vuosikirja 89
Painos: 1. painos, 2010
Kieli: suomi
Sivumäärä: 410
Tuoteryhmät: Kansatiede ja antropologia
Kalevala ja Kanteletar
Kalevalaseuran vuosikirjat
Kirjakellari 2021
Tiedon ja tieteen kirjamarkkinat
Kirjastoluokka: 49 KANSATIEDE. KULTTUURIANTROPOLOGIA
Kansalliskirjaston asiasanat: kansanrunous, folkloristiikka, kalevalamitta, kansanrunot, tulkinta, esittäminen, improvisointi, runonlaulu, runonlaulajat, perinnelajianalyysi, lyriikka, tekstualisaatio, monimuotoisuus, toisinnot, rauta, kalliotaide, myytit, merenneidot, rauniot, kansanlääkintä, loitsut, kansanperinne, kansanmusiikki, kansanlaulut, maailmanmusiikki, kansalliseepokset, kuvitus, vaikutteet, kaunokirjallisuus, kuvataiteilijat, Perttunen, Arhippa, Malinen, Ontrei, Lönnrot, Elias, Lehtonen, Anni, Remsujeva, Santra, Kalevala
Minkälaisia kysymyksiä tutkijat esittävät nykyään kalevalamittaiselle runolle? Mitkä ovat kalevalamittaisen runon tutkimuksen metodologiset avainkäsitteet tänään? Miten vanha tutkimustraditio hengittää tämän päivän lukutavoissa?

Kalevalaseuran vuosikirjassa paneudutaan laajasti kalevalamittaisen runoston lajeihin ja sisältöihin sekä niiden esittämiseen, keruuseen, arkistointiin ja tutkimukseen. Kirja tarkastelee kalevalamittaisen runouden muuttuvia merkityksiä eri näkökulmista ja osallistuu keskusteluun "suomalaisista runoistamme", tutkimusmenetelmistä ja niiden käytännöistä.

Lukija pääsee seuraamaan myös tutkimusprosessia konkreettisimmillaan: miten menetelmällinen tai teoreettinen idea kohtaa aineiston, miten runoanalyysi tuotetaan, perustellaan ja esitetään? Lähtökohtana artikkeleissa on yksi teksti, runolaji, laulaja tai teema, runolaulukulttuurin ominaispiirre, runoperinteen pitkä kesto tai hetken improvisaatio.

Kirjaan liittyy runonlaulu-cd.


Tuotesuositukset