Kansanestetiikka

Knuuttila, Seppo; Piela, Ulla
Nimeke: Kansanestetiikka
Tekijät: Knuuttila, Seppo (Toimittaja)
Piela, Ulla (Toimittaja)
Tuotetunnus: 9789522220325
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 42,00 € (38,18 € alv 0 %)

Kustantaja: Suomalaisen Kirjallisuuden Seura
Sarja: Kalevalaseuran vuosik. 87
Painos: 1. painos, 2008
Kieli: suomi
Sivumäärä: 486
Tuoteryhmät: Kansatiede ja antropologia
Kalevalaseuran vuosikirjat
Kirjastoluokka: 49 KANSATIEDE. KULTTUURIANTROPOLOGIA
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: kansankulttuuri, estetiikka, kansantaide, nykykansantaide, outsider art, kansanelämä, arki, tila, esineet, muistot, liikunta, liike, folkloristiikka, kansanrunous, runonlaulu, ympäristöestetiikka, maisema, luonto, paikka
Mistä on kysymys silloin, kun puhutaan kansanomaisen kulttuurin estetiikasta? Tähän paneudutaan Kalevalaseuran vuosikirjassa, jossa artikkeleita yhdistää näkemys siitä, että yhteisöjä on olemassa ilman taidetta mutta ei ilman esteettisyyttä. Kansanestetiikka on mielikuvituksen elementti, jota on kaikessa toiminnassa.

Kirjassa pohditaan tavallisten ihmisten esteettisiä käsityksiä, kokemuksia ja toimintaa eri ilmenemismuodoissaan. Artikkeleissa tarkastellaan esteettisyyttä sosiaalisena toimintana, maisemalle ja ilmiöille annettuja kauneusarvoja sekä tehdään tulkintoja kansanomaisen ja muun estetiikan eroista. Esille nousevia kysymyksiä ovat myös esteettisten käsitysten kytkeytyminen mielihyvään ja muihin tunteisiin, historialliseen tietoon, uskontoon, käytännöllisyyteen, turhuuteen, moraaliin, terveyteen ja menestymiseen.


Tuotesuositukset