Kansanperinne 2.0 — Sukelluksia 2000-luvun vernakulaariin kulttuuriin

Koski, Kaarina; Hovi, Tuomas
Nimeke: Kansanperinne 2.0 — Sukelluksia 2000-luvun vernakulaariin kulttuuriin
Tekijät: Koski, Kaarina (Toimittaja)
Hovi, Tuomas (Toimittaja)
Tuotetunnus: 9789518586022
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Ilmestymispäivä: 29.5.2023
Hinta: 32,00 € (29,09 € alv 0 %)

Kustantaja: Suomalaisen Kirjallisuuden Seura
Sarja: Tietolipas 279
Painos: 2023
Julkaisuvuosi: 2023
Kieli: suomi
Sivumäärä: 374
Tuoteryhmät: Kevät 2023
Kansanperinne
Kulttuuri
Yhteiskunta
Kirjastoluokka: 30.12 Elämäntapojen sosiologia. Kulttuurisosiologia
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: kansanperinne, folkloristiikka, kulttuurintutkimus, kansankulttuuri, populaarikulttuuri, digitaalinen kulttuuri, sosiaalinen media, meemit, uususkonnollisuus, henkisyys, paikallisyhteisöt, osallistuminen, itseilmaisu, omistajuus, rap, stand up -komiikka, kauhu
Kansanperinne 2.0 on analyyttinen yleisesitys nykyajan folkloresta, perinteenä välittyvästä omaehtoisesta kulttuurista. Teoksessa lähestytään digitaaliseen aikaan päivittynyttä kansanomaista eli vernakulaaria kulttuuria sosiaalisena itseilmaisuna, osallistumisena ja käytäntöinä.

Kirjan luvut käsittelevät nykykulttuurille ominaisia ilmiöitä ja itseilmaisun ja osallistumisen tapoja kuten internetmeemejä, rap-musiikkia, videopelejä, metsäjoogaa ja internetin kauhukertomuksia eli creepypastaa. Samalla tarkastellaan, kuinka kaupallinen ja omaehtoinen, globaali ja paikallinen sekä kulttuurinen ja yksilöllinen limittyvät toisiinsa.

Tuikitärkeä perusteos sopii niin folkloristiikan ja kulttuurientutkimuksen yliopistolliseen perusopetukseen kuin kaikille nykykulttuurin tutkimuksesta kiinnostuneille.


Tuotesuositukset