Karjala sydämessä — Elämänvoimaa itäisistä juurista

Pääkkönen, Sirpa
Nimeke: Karjala sydämessä — Elämänvoimaa itäisistä juurista
Tekijät: Pääkkönen, Sirpa (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789518586596
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Tuotteesta on tulossa uusintapainos 14.6.2024 ja tuote toimitetaan sen jälkeen.
Ilmestymispäivä: 28.9.2023
Hinta: 26,00 € (23,64 € alv 0 %)

Kustantaja: SKS Kirjat
Sarja: Kirjokansi 311
Painos: 2. painos, 2023
Julkaisuvuosi: 2023
Kieli: suomi
Sivumäärä: 168
Tuoteryhmät: Syksy 2023
Historia
Kulttuuri
Yhteiskunta
Kirjastoluokka: 92 SUOMEN HISTORIA
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: karjalaisuus, karjalaiset, kulttuuri-identiteetti, ylisukupolvisuus, kulttuuriperintö, tapakulttuuri, sukupolvet, siirtoväki, muistot, kotiseutu, sota-aika, siirtolaisuus, luovutetut alueet, historia
”Karjalassa kaikki oli aina hyvin.”

Jatkosodan jälkeen yli 400 000 karjalaista menetti kotinsa, pakeni Karjalasta ja aloitti elämänsä tyhjästä uusilla kotipaikkakunnillaan. Matkatavaroita ei juuri ollut, mutta omat tavat ja kulttuuriperintö seurasivat mukana. Karjalaiset kokoontuivat yhteen, lauloivat, tapasivat sukulaisiaan ja kutsuivat vieraita kylään. He näyttivät tunteensa ja heittäytyivät juttusille tuntemattomienkin kanssa. Karjalan kunnaat elävät muistoissa, ja tavat siirtyvät sukupolvelta toiselle.

Sirpa Pääkkösen kirjassa kymmenen eri ikäistä karjalaistaustaista kertoo, mitä karjalaisuus heille merkitsee. Evakoiden jälkipolvet näkevät merkityksellisenä sen, että he kuuluvat laajempaan kokonaisuuteen, sukupolvien ketjuun. Tarinoiden myötä avautuu ikkuna omiin juuriin. Omassa sukutarinassa ja identiteetissä säilynyt karjalaisuus on elämänasenne ja ehtymätön inspiraation lähde.


Tuotesuositukset