Käsikirjoittajan työkalut — Audiovisuaalisen käsikirjoituksen tekijän opas

Aaltonen, Jouko
Nimeke: Käsikirjoittajan työkalut — Audiovisuaalisen käsikirjoituksen tekijän opas
Tekijät: Aaltonen, Jouko (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789518580242
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 29,00 € (26,36 € alv 0 %)

Kustantaja: SKS Kirjat
Sarja: Kirjokansi 185
Painos: 2021
Julkaisuvuosi: 2018
Kieli: suomi
Sivumäärä: 266
Tuoteryhmät: Kulttuuri
Kirjastoluokka: 77 NÄYTTÄMÖTAIDE. ELOKUVATAIDE
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: käsikirjoittaminen, käsikirjoitukset, audiovisuaalinen ala, elokuvat, televisio-ohjelmat, dokumenttielokuvat, mainoselokuvat, videopelit, multimedia, dramaturgia, kirjoittaminen
Avainsanat: elokuva, käsikirjoittaminen, dramaturgia
Käsikirjoittajan työkalut on opaskirja jokaiselle, joka työkseen, omaksi ilokseen tai opintojensa yhteydessä tekee käsikirjoituksia audiovisuaalisille välineille.

Kirja etenee kirjoittamisprosessin logiikkaa noudattaen ideoinnista ja ennakkotutkimuksesta lopulliseen käsikirjoitukseen. Dramaturgisten peruskäsitteiden lisäksi kirja sisältää paljon konkreettisia neuvoja ja kirjoittajan omiin kokemuksiin perustuvia käytännön vinkkejä. Työkaluja löytyy tekstin tuottamiseen, onpa kyseessä tilausohjelma, dokumenttielokuva, näytelmäelokuva, sarjafilmi tai verkkoon tehtävä ohjelma.

Kirja on uudistettu versio aikaisemmin samalla nimellä ilmestyneestä suositusta oppikirjasta. Tarjolla on uusia työkaluja, esimerkkejä on tuoreistettu, ja kirjaa on täydennetty mm. tosi-tv:n ja verkkomedian käsikirjoittamista käsittelevillä osilla.


Tuotesuositukset