Katujen kertomaa — Ragnar ja Hilding Ekelundin maalauksellinen kaupunki

Kruskopf, Erik; Nikula, Riitta
Nimeke: Katujen kertomaa — Ragnar ja Hilding Ekelundin maalauksellinen kaupunki
Tekijät: Kruskopf, Erik (Kirjoittaja)
Nikula, Riitta (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789522223098
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 21,00 € (19,09 € alv 0 %)

Kustantaja: SKS Kirjat
Sarja: Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran toimituksia 1338 Amos Andersonin taidemuseon julkaisuja. Uusi sarja
Painos: 1. painos, 2011
Kieli: suomi
Sivumäärä: 120
Tuoteryhmät: Taide ja arkkitehtuuri
SKS:n Toimituksia
Kirjastoluokka: 70.92 Yleinen taidehistoria, Suomi
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: näyttelyjulkaisut, taidenäyttelyt, arkkitehtuuri, maalaustaide, arkkitehdit, taidemaalarit, runoilijat
Opintojen aloittaminen Porvoon lyseossa 1904 oli Ekelundin veljeksille elämys: siirtyminen Kangasniemen avoimesta maalaismaisemasta pikkukaupungin kaduille ja kujille teki molempiin lähtemättömän vaikutuksen. Rakennettu maisema, eteläeurooppalaiset historialliset kaupunkinäkymät ja arkisen arkkitehtuurin pelkistetyt muodot tulevat esille veljesten myöhemmällä taiteilijauralla. Ragnar Ekelund ammensi taidemaalarina ja runoilijana aiheita töihinsä niin lukuisilta ulkomaanmatkoiltaan kuin myös kasvavan Helsingin kaupunkikuvasta. Arkkitehti Hilding Ekelundin tunnetuinta kädenjälkeä ovat mm. Helsingin Taidehalli, Töölön kirkko ja Helsingin Olympiakylä.

Teoksen artikkelit ovat kirjoittaneet taidehistorioitsija ft Erik Kruskopf ja professori emerita Riitta Nikula. Samalla julkaistaan heidän käymänsä kirjeenvaihto, joka avaa veljesten elämänvalintojen, kuivan huumorin sävyttämien persoonien sekä heidän esteettisten arvojensa yhteneväisyyksiä.

Teos liittyy Amos Andersonin taidemuseossa syksyllä 2011 esillä olevaan näyttelyyn Katujen kertomaa - Ragnar ja Hilding Ekelundin maalauksellinen kaupunki.


Tuotesuositukset