Kehitysyhteistyön mieli ja mielettömyys — Suomalaiset Apumaassa 1965-2000

Kuhanen, Jan; Harju, Kaisa; Hokkanen, Markku
Nimeke: Kehitysyhteistyön mieli ja mielettömyys — Suomalaiset Apumaassa 1965-2000
Tekijät: Kuhanen, Jan (Kirjoittaja)
Harju, Kaisa (Kirjoittaja)
Hokkanen, Markku (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789518586145
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Ilmestymispäivä: 11.12.2023
Hinta: 32,00 € (29,09 € alv 0 %)

Kustantaja: Suomalaisen Kirjallisuuden Seura
Sarja: Historiallisia Tutkimuksia 290
Painos: 2023
Julkaisuvuosi: 2023
Kieli: suomi
Sivumäärä: 392
Tuoteryhmät: Kevät 2023
Historia
Yhteiskunta
Historiallisia Tutkimuksia
Kirjastoluokka: 92 SUOMEN HISTORIA
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: kehitysyhteistyö, kansainvälinen apu, avustustoiminta, kehitysmaat, avustusjärjestöt, kansalaisjärjestöt, toimintamuodot, toimintaympäristö, toimintakulttuuri, kokemukset, merkitys (tärkeys), motiivit (vaikuttimet), sopeutuminen, kulttuurierot, työntekijät, ekspatriaatit, suomalaiset, kehityspolitiikka, ongelmat, mikrohistoria, historia
Millaisena kehitysyhteistyö näyttäytyy kenttäväen silmin?

Kehitysyhteistyön mieli ja mielettömyys nostaa esiin suomalaisten kehitysyhteistyöntekijöiden kokemukset kehitysyhteistyön maailmasta, ”Apumaasta”, 1960-luvulta vuosituhannen vaihteeseen. Mikä sai työntekijät kiinnostumaan kehitysmaista, ja miten he sopeutuivat työhön ja sen olosuhteisiin? Entä miten kehitysmaassa työskentely vaikutti heidän identiteettiinsä ja asenteisiinsa maailmaa, Suomea ja suomalaisuutta kohtaan?

Kirja auttaa ymmärtämään sekä kehityksen historiaa että suomalaisen yhteiskunnan monitasoisten yhteyksien rakentumista globaalin etelän maihin. Suomalaisten kokemusten kautta teos käsittelee myös kehitysyhteistyön vaiettua puolta: korruptiota ja ennakkoluuloja sekä kehityshankkeiden vastustusta ja niiden ei-toivottuja seurauksia kohdemaissa. Se on tärkeä lisä kehitysyhteistyön tutkimukseen ja siitä käytävään yhteiskunnalliseen keskusteluun.


Tuotesuositukset