Keisarinajan kulisseissa — Helsingin Venäläisen teatterin historia 1868-1918

Byckling, Liisa
Nimeke: Keisarinajan kulisseissa — Helsingin Venäläisen teatterin historia 1868-1918
Tekijät: Byckling, Liisa (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789522220752
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 24,00 € (21,82 € alv 0 %)

Kustantaja: SKS Kirjat
Sarja: SKS:n toimituksia 1218
Painos: 1. painos, 2009
Kieli: suomi
Sivumäärä: 416
Tuoteryhmät: Kulttuuri
SKS:n Toimituksia
Kirjastoluokka: 77.192 Teatteri- ja näyttämötaiteen historia, Suomi
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: historiikit, teatterit (organisaatiot), venäläiset, ohjelmistot (taiteet), esitykset, teatteritaide, oopperataide, musiikkiteatteri (taiteet), operetit, revyyt, teatterinjohtajat, teatteriohjaajat, näyttelijät, teatterirakennukset, historia
Teatterihistoriassamme merkittävä, mutta vähän tunnettu Helsingin venäläinen valtionteatteri aloitti toimintansa 1868 Arkadia-teatterissa, kunnes sille valmistui 1880 Bulevardille oma toimitalo, Aleksanterin teatteri. Teos valottaa teatterin toimintaa osana Venäjän keisarikunnan teatteriverkostoa Pietarin vaikutuspiirissä.

Kirjassa esitellään Suomessa vierailleita näytelmä-, viihde- ja oopperaseurueita ja nostetaan esille monia valovoimaisia näyttelijöitä ja operettiartisteja. Monipuolista ohjelmistoa kartoitetaan muutamien suosikkinäytelmien kautta, joita olivat aikalaisnäytelmät, musiikkiviihde ja klassikot. Teos valottaa myös teatterin kulttuuripoliittista merkitystä sekä sen vuorovaikutusta suomalaisen teatterin ja yleisön kanssa.

Esitys pohjautuu laajaan venäjänkieliseen arkistomateriaaliin, lehtikirjoituksiin ja teatterihistorioihin. Kirja on ensimmäinen laajalle lukijakunnalle suunnattu, näyttelijöiden rooli kuvilla ja esityskuvilla runsaasti kuvitettu yleisteos aiheesta.


Tuotesuositukset