Keisarit ja kurtisaanit — Perhe, valta ja seksi antiikin Roomassa

Rantala, Jussi
Nimeke: Keisarit ja kurtisaanit — Perhe, valta ja seksi antiikin Roomassa
Tekijät: Rantala, Jussi (Toimittaja)
Tuotetunnus: 9789522229076
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 24,00 € (21,82 € alv 0 %)

Kustantaja: Suomalaisen Kirjallisuuden Seura
Sarja: Historiallinen Arkisto 148
Painos: 2018
Julkaisuvuosi: 2018
Kieli: suomi
Sivumäärä: 271
Tuoteryhmät: Historia
Historiallinen Arkisto
Keskiaika
Kirjastoluokka: 91.173 Vanha aika, antiikin Rooman historia
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: antiikki, kulttuurihistoria, sosiaalihistoria, perheet, perhesosiologia, perhesuhteet, seksuaalinen käyttäytyminen, sukupuolimoraali, prostituutio, lapsuus, prostituoidut, keisarit, historia
E-kirja, 2020
EPUB
6,90 €

Keisarit ja kurtisaanit vie lukijan kiehtovalle aikamatkalle antiikin Roomaan. Teos sukeltaa yhteiskunnan tärkeimmän yhteisön, perheen, kulissien taakse. Perhesuhteilla oli Roomassa valtava sosiaalinen merkitys: keisarit korostivat perheensä asemaa turvatakseen valtansa jatkuvuuden, avioliitot perustuivat pariskunnan vanhempien välisiin sopimuksiin ja perheyhteisöön kuului ydinperheen lisäksi palvelijoita ja orjia.

Rooman valtakunnassa valta kytkeytyi myös eroottisiin suhteisiin. Prostituutio oli olennainen osa seksuaalikulttuuria, ja antiikin lähteistä löydämme kuvauksia opettajan ja oppilaan välisistä suhteista. Silti perheen hyvällä maineella oli keskeinen rooli Rooman yläluokkaisten sukujen valtataisteluissa ja poliittisessa elämässä.

Teoksen kiinnostavissa artikkeleissa käsitellään mm. Caligulan perhetaustaa, Vestan papittaria ja keisariperheen suhteita pretoriaanikaartiin. Kirja auttaa ymmärtämään monia tärkeitä mutta meidän näkökulmastamme outoja antiikin kulttuurin ilmiöitä. Vaikka roomalainen perhekäsitys poikkeaa omastamme monessa suhteessa hyvin paljon, on moni asia kuitenkin pysynyt yllättävän muuttumattomana.

FT Jussi Rantala on Tampereen yliopistossa vuonna 2013 väitellyt antiikintutkija. Rantalan erityisen kiinnostuksen kohteina ovat antiikin historiankirjoitus, valtasuhteet, identiteetti ja kulttuuripessimismi.


Tuotesuositukset